Portugalia, „campioana vaccinării“, face cunoştinţă cu tulpina Omicron: Ce a păţit o echipă de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Phete, mijlocaşul sud-african care a adus varianta Omicron în lotul celor de la Belenenses
Phete, mijlocaşul sud-african care a adus varianta Omicron în lotul celor de la Belenenses

Acum o lună, viceamiralul Henrique Gouveia ne-a explicat cum a vaccinat peste 84% din toată ţara. Din păcate, succesul acestei campanii de vaccinare pare acum serios ameninţat de noua variantă ieşită din Africa de Sud.

Portugalia, cea mai vaccinată ţară din Europa, a furnizat, în weekend, un episod tragicomic. Meciul Belenenses - Benfica a fost întrerupt după pauză, la scorul de 0-7, după ce un jucător al gazdelor a fost eliminat, lăsând Belenenses în... 8 oameni! Iar asta pentru că penultima clasată din Liga Sagres începuse partida cu doar 9 jucători. Ceilalţi componenţi ai lotului fuseseră diagnosticaţi cu COVID-19.

Cum s-a ajuns aici? S-a aflat acum: din cauza tulpinii Omicron. Potrivit Reuters, 13 dintre cazurile depistate la Belenenses sunt cu această variantă a noului coronavirus. Iar focarul ar fi izbucnit după ce mijlocaşul sud-african, Thiabang Phete (27 de ani), s-a întors în lotul celor de la Belenenses, după ce a jucat pentru naţionala ţării sale, la data de 14 noiembrie.

Belenenses, 44 de persoane aflate în izolare

Pornind de la mijlocaşul Phete, boala care a creat o pandemie s-a răspândit în lotul celor de la Belenenses. Potrivit unui comunicat al clubului, preluat de Telekom Sport, în total, sunt 44 de persoane aflate în izolare, în acest moment.

„Suntem cu toţii izolaţi, cu excepţia echipei de tineret, care n-a jucat sâmbătă. În total, 44 de persoane sunt în izolare la domiciliile lor. Doi sau trei jucători şi doi sau trei membri ai staffului au simptome, dar nimic prea grav, restul sunt asimptomatici. Toată lumea aşteaptă repetarea testelor, de îndată ce autorităţile sanitare vor permite acest lucru“, a precizat clubul Belenenses.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite