Povestea celui care a descoperit-o pe Bianca Andreescu: şi-a vândut casa şi locuieşte într-o rulotă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stabilită în Canada, Bianca Andreescu a început tenisul pe meleagurile din România, unde Gabriel Hristache a învăţat-o primele noţiuni din sportul cu racheta.

La cei 46 de ani ai săi, cel dintâi antrenor al Biancăi Andreescu a oferit un interviu pentru „Gazeta Sporturilor”, în care a povestit despre sacrificiile făcute pentru a-şi ţine copiii la tenis. Spre exemplu, Gabriel Hristache şi-a vândut casa pentru a le asigura copiilor săi un viitor în tenis, iar acum locuieşte într-o rulotă şi crede că, fără 300.000 de dolari, nu se poate face performanţă în sportul „alb”.

Înapoi în timp, după perioada în care a pregătit-o pe Bianca Andreescu, aceasta a plecat în Canada, alături de familie. Părinţii sportivei au încercat să-l convingă să se mute la Toronto şi să aplice învăţăturile sale şi acolo, însă a preferat să rămână la Piteşti, unde lucrurile păreau să meargă. Nu mai ţine legătura cu cea pe care a descoperit-o. Totuşi, este convins că va ajunge cea mai bună jucătoare de tenis din lume: „Clar, cât de curând posibil. Doi ani i-am dat. Mai are nevoie doar de maturitate”, spune antrenorul pentru sursa citată.

„Eu vă zic o chestie: din 10 meciuri directe între Halep şi Andreescu, punându-l şi pe ăsta la socoteală, scorul va fi 7-3 pentru Bianca. O spun clar. Acum, şi-au luat pulsul. Dacă e să le comparăm în toate planurile, de la calităţi la mental, la psihic, Bianca e peste!”, mai povesteşte antrenorul, care spune că Bianca Andreescu este superioară Simonei Halep: „Din punctul meu de vedere, a depăşit-o deja. Ce era românca la 18-19 ani? Ce este Bianca? Dacă nu se alege cu vreo accidentare gravă, are mai mult timp fizic să obţină trofee”. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite