Povestea atletului belgian de 95 de ani care a dat o petrecere înainte să fie eutanasiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emiel Pauwels, campion european pe distanţa de 60 de metri, categoria plus 90 de ani FOTO AFP
Emiel Pauwels, campion european pe distanţa de 60 de metri, categoria plus 90 de ani FOTO AFP

Multimplu campion la atletism, la categorii de vârstă înaintate, Emiel Pauwels a băut un pahar de şampanie cu familia şi prietenii după care şi-a primit cu demnitate ultima injecţie.

Emiel Pauwels a murit miercuri, după ce statul belgian i-a acceptat cererea de eutanasiere. Pauwels (95 de ani) suferea de cancer la stomac în fază terminală, iar în ultimele luni nu s-a putut da jos din pat.
Înainte de a primi injecţia letală, Pauwels şi-a chemat la reşedinţa sa familia şi prietenii şi a băut un ultim pahar de şampanie (foto jos). „E cea mai tare petrecere din viaţa mea”, a spus el. „Cine n-ar vrea să moară înconjurat de toţi prietenii şi cu un pahar de şampanie în mână? Când doctorul va intra în această încăpere cu injecţia, voi muri fără niciun regret, ştiind că am avut o viaţă plină”, a spus Emiel.
Băiatul lui, Eddy, a spus pentru postul de televiziune VTM că este de acord 110 la sută cu decizia tatălui său, dat fiind faptul că nu există nici cea mai mică şansă de recuperare.
În Belgia, eutanasia este legală pentru persoanele de peste 18 ani sub anumite condiţii, cum ar fi o boală incurabilă. Conform news.com, peste 1400 de persoane din Belgia aleg anual o moarte liniştită, prin eutansie.
Pauwels deţine şi acum titlul european la 60 de metri pentru categoria de vârstă plus 90.
Oficialităţile din Bruges au afirmat că vor numi o stradă în memoria lui. 

pauwels afp
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite