Premieră în motorsportul românesc: Prima probă specială câștigată în Europeanul de Raliuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raliu

Clujeanul Simone Tempestini a înregistrat o nouă premieră pentru automobilismul sportiv românesc. După ce în 2016 a devenit campion mondial de juniori, acesta a devenit primul român care a câștigat o probă specială în Campionatul European de Raliuri, în cadrul Rally di Roma Capitale.

Cu Sergiu Itu copilot pe un model Skoda Fabia Rally 2 Evo, Tempestini s-a impus în cea de-a 12-a probă specială a raliului care s-a desfășurat în țara sa de origine. Pe traseul dintre Santopadre și Arpino, românii au fost cei mai rapizi dintre cele 78 de echipaje care au fost prezente la start.  Aceștia au avut un avans de 3,2 secunde față de următorul echipaj, format din italienii Fabio Andolfi și Stefano Savoia. 

La general, Simone Tempestini a încheiat pe locul 7, la doar 10 secunde de Top 5, însă a depășit în clasament nume precum Andreas Mikkelsen, Craig Breen sau Gregoire Munster. Performanța din Italia l-a adus pe Tempestini în top 10 la general în Campionatul European după primele 3 runde.

Victoria din acest weekend i-a revenit italianului Giandomenico Basso. Acesta este cunoscut inclusiv publicului din România după ce a câștigat în 2017 și 2018 Transilvania Rally de la Cluj Napoca.

Cel de-al doilea echipaj din lotul național al României care a concurat la Roma, format din frații Norbert și Francesca Maior, a abandonat în a noua probă specială după ce mașina de concurs a lovit un obstacol de pe marginea traseului și a pierdut o roată. În acel moment, frații Maior se aflau pe locul 3 în topul juniorilor și erau aproape siguri că pot obține un nou podium.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite