Premieră provocată de pandemie, în România: două titluri acordate într-un campionat cu trei echipe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Română de Polo a luat o decizie istorică pentru România: în 2020 s-au acordat două titluri de campioană a României la polo feminin. CSA Steaua şi CS Rapid au fost declarate campioane, într-un campionat cu doar trei echipe la start.

„La fete a fost o situaţie specială. Primele două clasate, CSA Steaua şi CS Rapid erau la egalitate de puncte, 13. Meciurile directe se încheiaseră ambele 1-1… aşa că erau despărţite doar la golaveraj, dar şi acolo doar de un gol în favoarea Stelei. Şi atunci reprezentanţii Stelei, ai Rapidului şi ai lui CS Dinamo au hotărât să dăm două titluri. Deci la fete sezonul ăsta avem două campioane, CSA Steaua şi Rapid. E controversată soluţia, dar sunt vremuri extraordinare şi o situaţie specială. E păcat să pierzi titlul la un singur gol. Ideea a venit de la ocupanta locului 3, Dinamo”, a declarat preşedintele FR de Polo, Călin Găvruş, pentru Agerpres.

Steaua Bucureşti a fost declarată campioană şi la masculin.  Campioana en-titre avea un avans de 12 puncte în faţa vicecampioanei CSM Oradea (echipă cu două restanţe). Dinamo Bucureşti ocupa locul trei, la 16 puncte de lider. Oradea a câştigat în acest sezon Cupa României, după 12-11 în finală contra Stelei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite