Premiere impuse de pandemie: Ce se întâmplă cu semimaratonul şi maratonul Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alergare

Competiţiile de alergare stradală revin, după ce, anul trecut, au fost anulate din cauza contextului epidemiologic la vremea respectivă.

Semimaratonul şi Maratonul Bucureştiului se vor desfăşura, anul acesta, în condiţii speciale de siguranţă. 

Limita de 10.000 de participanţi are drept consecinţă împărţirea curselor pe parcursul a câte două zile pentru fiecare eveniment. O altă noutate este faptul că fiecare cursă va beneficia de mai multe starturi pentru a putea respecta regulile de distanţare.

Aceste noutăţi şi măsuri de siguranţă au fost anunţate, astăzi, de Bucharest RUNNING CLUB pentru cele două evenimente care urmează:

*„OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON” (4-5 septembrie 2021)

*„Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON” (30-31 octombrie 2021)

 Pentru ambele evenimente, primul criteriul de participare pentru alergători este să fie vaccinaţi (persoane vaccinate cu ambele doze, cu rapel efectuat cu minimum 10 zile înainte de data cursei). 

„Sperăm ca situaţia epidemiologică din lunile următoare să evolueze favorabil şi ca reglementările legale să ne permită înscrierile alergătorilor nevaccinaţi, care fie au trecut prin boală, fie pot prezenta un test COVID-19 negativ” spune Valeria van Groningen, preşedinte Bucharest RUNNING CLUB.

De altfel, 71% dintre persoanele care au participat anii trecuţi la Semimaratonul şi Maratonul Bucureştiului s-au vaccinat deja şi 93% preferă competiţiile cu participare de grup, în locul celor virtuale – după cum arată un sondaj realizat de Quantix Marketing Consulting, pe un eşantion de 1.054 de respondenţi.

La startul fiecărui eveniment, Semimaratonul Bucureşti OMV Petrom (4-5 septembrie) şi Maratonul Bucureşti Raiffeisen Bank (30-31 octombrie) vor putea fi maxim 10.000 participanţi. 

„Aceasta înseamnă că în fiecare zi putem avea maxim 5.000 de persoane. Fiecare cursă (42, 21, 10, 5 Km sau ştafetă) va avea mai multe grupuri de start, de maxim 350 de alergători, astfel încât în zona de aşteptare pentru start să poată fi respectată o distanţă minimă de 1,5 metri (între oricare doi alergători). Starturile vor fi date la câteva minute distanţă, ca să nu se creeze aglomeraţie” spune Paolo Ottone, Director Tehnic.

De asemenea, zonele de START / FINISH (Piaţa Constituţiei, Bd. Libertăţii – zona Parc Izvor) vor beneficia de măsuri suplimentare de siguranţă: 

*acces restricţionat doar pentru personalul esenţial din echipa de organizare, participanţi si autorităţi,

*distribuirea şi impunerea utilizării măştilor de protecţie (care vor fi înlăturate după primii 150 m; altele noi urmând să fie oferite la finalul cursei, odată cu medalia),

distribuirea şi impunerea folosirii dezinfectanţilor, 

*dezinfectarea cu regularitate a obiectelor, suprafeţelor şi incintelor destinate utilizării publice (ex. toalete ecologice, mese, scaune etc.),

*instalarea de porţi pentru termoscanare, în vederea măsurării temperaturii participanţilor,

*crearea de spaţii de izolare, care să poată fi folosite în caz de nevoie, în condiţii de maximă siguranţă, pentru persoanele care prezintă simptome de COVID-19,

utilizarea de produse preambalate (ex. apă, batoane energizante etc.).

„Anul acesta, nu vom putea permite accesul susţinătorilor în zona de START / FINISH, dar aş vrea să încurajez bucureştenii să iasă pe străzi, pe lângă traseele de alergare şi, fără să stea în grupuri mari, să susţină cu mult entuziasm participanţii” spune Valeria van Groningen, Preşedinte Bucharest RUNNING CLUB.

Traseele pentru toate cursele au startul din centrul Bucureştiului, din zona Piaţa Constituţiei – Parcul Izvor, iar hărţile vor fi disponibile pe site-urile www.bucuresti21km.ro, www.bucharest-marathon.com.

Despre Bucharest RUNNING CLUB

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiţii de alergare stradală din România. Începând cu anul 2008, Bucureştiul a fost inclus în circuitul internaţional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găduiesc anual astfel de competiţii. Toate competiţiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate şi înscrise în calendarul internaţional al AIMS (Asociaţia Internaţională a Maratoanelor şi Semimaratoanelor) şi World Athletics (Federaţia Internaţională de Atletism). BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competiţiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaţionale, ecologice prezentate.  BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania – www.voluntarinsport.ro. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite