Sport

articolul anterior articolul urmator

Premierul Australiei, prima reacţie după anularea vizei lui Djokovici: Decizia s-a luat pentru „protejarea” sacrificiilor făcute de australieni în pandemie

5
14 Jan 2022 10:16:13
Autor: News.ro
Premierul australian Scott Morrison
Premierul australian Scott Morrison

Premierul Australiei, Scott Morrison, a declarat, vineri, că decizia de anulare a vizei lui Novak Djokovici s-a luat pentru „protejarea” sacrificiilor făcute de australieni în pandemie.

„Înţeleg că după o analiză atentă, ministrul Imigraţiei a decis să anuleze viza domnului Djokovici pe motive de sănătate şi ordine, în baza faptului că a fost în interesul public să procedeze astfel.

Pandemia a fost incredibil de dificilă pentru fiecare australian, însă am rămas uniţi şi am salvat vieţi şi mijloace de trai.

Împreună am reuşit să avem una dintre cele mai scăzute rate a deceselor, una dintre cele mai puternice economii şi una dintre cele mai înalte rate de vaccinare din lume.

Australienii au făcut multe sacrificii în pandemie şi ei se aşteaptă în mod corect ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat.

Asta a făcut ministrul acţionând astfel astăzi.

Politicile noastre cu privire la protejarea graniţelor i-au menţinut pe australieni în siguranţă, înainte de covid şi acum în perioada pandemiei.

Pentru că mă aştept ca procedurile legale să continue, nu voi mai face alte comentarii”, a precizat Morrison, potrivit The Guardian.

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat, vineri, viza liderului ATP Novak Djokovici, el precizând că a luat decizia ţinând cont de interesul public.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

gyll
14.01.2022, 10:32:20

News.ro, decizia s-a luat pentru protejarea nu "protejarea " ,fir-ar să fie de limbă română, astăzi în ajunul zilei culturii romane, sau poate inculturii, mai știi?

-1 (1 vot)
C I
14.01.2022, 10:36:27

Adica stie Gyll mai bine ce a vrut sa spuna "autorul"?:-)) Pai daca cel/cea care a scris articolul a vrut sa fie ironic (pe buna dreptate, dupa parerea mea!), de ce va simtiti frustrat? Si ce legatura are asta cu limba romana, ca sa nu mai vorbim de cultura romana? Keep calm:-)

-11 (11 voturi)
gyll
14.01.2022, 10:52:15

Care ar fi motivul ca autorul să fie ironic? Unde este ironia? Mai nimic, dar când zi de zi sunt bombardat cu perle de exprimare, în mass-media, mă gândesc cu amărăciune la cultura din țară și direcția pe care a luat-o. Dacă nouă ne-ar fi permise niște greșeli de scriere, vârstă, neatenția, mai știu eu ce,înțelegi ,nu?

idna id
14.01.2022, 11:40:50

Cu alte cuvinte, golanul de ministru a sondat publicul țintă în aceste 4 zile (de la decizia judecătorului care a constatat că și ei la rândul lor au fost golani cu Djokovic și nu aveau acest drept), ca să vadă cum le e lor mai bine pe plan politic (o zic comentatorii lor de pe deja celebrul ziar online care a informat despre caz), după care a ieșit cu decizia deja știută. Mișto prerogativa asta, indiferent ce zice puterea judecătorească, tu să poți să o ții pe a ta.

-4 (4 voturi)
miron miron
14.01.2022, 12:55:45

O decizie corecta, care pune punct acestei dispute.

+3 (3 voturi)
Modifică Setările