Presa din Marea Britanie face previziuni sumbre. Wimbledon, „şanse aproape zero“. Simona Halep are de apărat trofeul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa din Marea Britanie, în frunte cu „The Guardian“, anunţă că turneul de la Wimbledon are şanse minime de a se disputa în acest an.

Începând cu data de 29 iunie, Simona Halep ar trebui să înceapă cursa de apărare a celui mai important trofeu de până acum al carierei sale. După ce Roland Garros-ul şi-a amânat data de disputare pentru toamnă, iar Jocurile Olimpice programate la aproape o lună după Wimbledon au fost amânate cu un an, Grand Slam-ul de la All England Club pare că se îndreaptă spre o iminentă decizie de aceeaşi natură.

Jurnaliştii britanici explică în acest moment faptul că cel mai optimist scenariu al Guvernului britanic estimează un termen de 12 săptămâni pentru stârpirea coronavirusului, ceea ce ar lăsa extrem de puţin timp pentru ca Wimbledonul să poată demara. O sursă din interiorul comitetului de organizare a dezvăluit „că în contextul unei incertitudini atât de mari, este aproape imposibil să găseşti date convenabile pentru toate părţile pentru a reprograma un eveniment de asemenea calibru. Cred că şansele ca Wimbledon să înceapă în iunie sunt aproape de zero. Dar nu ai altă variantă: îi dai drumul sau îl anulezi“.

„The Guardian“ reiterează faptul că Wimbledonul nu este dispus să schimbe intervalul de desfăşurare. Britanicii nu au profitat pentru a umple golul lăsat liber de amânarea Jocurilor Olimpice. Britanicii sunt obligaţi să ţină cont de interesele comerciale ale televiziunilor americane, care au de rezolvat problemele campionatelor proprii - NHL, NBA etc.

O decizie finală trebuie luată până la finalul lunii aprilie sau, cel mai târziu, la începutul lui mai, pentru ca organizatorii să aibă timp, eventual, să demareze pregătirile finale pentru a primi caravana tenisului. Jurnaliştii britanici intuiesc însă că oamenii de la „All England Club“ ar putea decide să îşi îndrepte eforturile spre definitivarea lucrărilor la noua aripă dedicată golf-ului. AELTC - forul decident în cazul Wimbledon, adoptă pentru moment o tactică pasivă, aşteptând, aparent din motive legate de poliţa de asigurări pe care o are, decizii de la nivelul autorităţilor statului în lupta cu pandemia de COVID-19.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite