Sport

articolul anterior articolul urmator

Presa din Marea Britanie face previziuni sumbre. Wimbledon, „şanse aproape zero“. Simona Halep are de apărat trofeul

5
25 Mar 2020 17:26:22
Autor: Cezara Paraschiv
Simona Halep nu avea avea şansa, cel mai probabil, să îşi apere titlul câştigat anul trecut la Wimbledon.
Simona Halep nu avea avea şansa, cel mai probabil, să îşi apere titlul câştigat anul trecut la Wimbledon.

Presa din Marea Britanie, în frunte cu „The Guardian“, anunţă că turneul de la Wimbledon are şanse minime de a se disputa în acest an.

Începând cu data de 29 iunie, Simona Halep ar trebui să înceapă cursa de apărare a celui mai important trofeu de până acum al carierei sale. După ce Roland Garros-ul şi-a amânat data de disputare pentru toamnă, iar Jocurile Olimpice programate la aproape o lună după Wimbledon au fost amânate cu un an, Grand Slam-ul de la All England Club pare că se îndreaptă spre o iminentă decizie de aceeaşi natură.
 
Jurnaliştii britanici explică în acest moment faptul că cel mai optimist scenariu al Guvernului britanic estimează un termen de 12 săptămâni pentru stârpirea coronavirusului, ceea ce ar lăsa extrem de puţin timp pentru ca Wimbledonul să poată demara. O sursă din interiorul comitetului de organizare a dezvăluit „că în contextul unei incertitudini atât de mari, este aproape imposibil să găseşti date convenabile pentru toate părţile pentru a reprograma un eveniment de asemenea calibru. Cred că şansele ca Wimbledon să înceapă în iunie sunt aproape de zero. Dar nu ai altă variantă: îi dai drumul sau îl anulezi“.
 
„The Guardian“ reiterează faptul că Wimbledonul nu este dispus să schimbe intervalul de desfăşurare. Britanicii nu au profitat pentru a umple golul lăsat liber de amânarea Jocurilor Olimpice. Britanicii sunt obligaţi să ţină cont de interesele comerciale ale televiziunilor americane, care au de rezolvat problemele campionatelor proprii - NHL, NBA etc.
 
O decizie finală trebuie luată până la finalul lunii aprilie sau, cel mai târziu, la începutul lui mai, pentru ca organizatorii să aibă timp, eventual, să demareze pregătirile finale pentru a primi caravana tenisului. Jurnaliştii britanici intuiesc însă că oamenii de la „All England Club“ ar putea decide să îşi îndrepte eforturile spre definitivarea lucrărilor la noua aripă dedicată golf-ului. AELTC - forul decident în cazul Wimbledon, adoptă pentru moment o tactică pasivă, aşteptând, aparent din motive legate de poliţa de asigurări pe care o are, decizii de la nivelul autorităţilor statului în lupta cu pandemia de COVID-19.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Cel Mare Scarambeu
25.03.2020, 19:32:53

Acuma sa-l vad eu pe Radutz ala cum plange cand o sa-i ia astia Haleapei cele 2000 de puncta si o arunca afara di primele 10 tenismene ale lumii.

0 (2 voturi)
radutz radutz
25.03.2020, 22:11:05

Prostovane, clasamentul WTA e blocat.cel putin pana in septembrie. Canta la alta masa. Esti VARZA.

Cel Mare Scarambeu
26.03.2020, 08:20:57

Comentariu considerat abuziv.

George Luca's
25.03.2020, 20:06:53

Comentariu considerat abuziv.

radutz radutz
25.03.2020, 22:20:36

E un mare pacat ca mai traiesti tu, mizerabile nebun! Doar pentru aceasta postare a ta ar trebui ca adevarul sa-ti dea ban de la IP si sa te dea in judecata. Ordinarule,, ma faci sa vomit! Daca pana acum am ras de imbecilitatiile tale, acum chiar cer ADEVARULUI sa ne puna la dispozitie datele tale. Esti un pericol social, un psihopat ordinar,. Si acum nu glumesc. Asteptam datele tale, fii convins ca daca nu se sesizeaza "AAdevarul", ne sesizam noi.

+1 (1 vot)