Presa spaniolă, despre moartea lui Tito Vilanova. Omagiile aduse tehnicianului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tito Vilanova, fost antrenor FOTO
Tito Vilanova, fost antrenor FOTO

Vestea că Tito Vilanova a murit vineri seară, din pricina cancerului la glanda parotidă, a zguduit lumea fotbalului. Presa spaniolă şi-a exprimat regretul, omagiindu-l pe fostul tehnician al FC Barcelona.

Cotidianul madrilen „Marca“ a publicat un supliment de 12 pagini, cu titlul „Adio Tito, lupta ta a fost o lecţie“.
„AS“, celălalt mare jurnal pro-Real Madrid, a titrat: „Tito a murit, fotbalul plânge“. Unul dintre editorialiştii ziarului a completat: „Vilanova a contribuit la construirea unei echipe frumoase şi victorioase, un dar pentru noi toţi. În sfârşit, Tito, acest bărbat din umbra lui Guardiola, aducea propria strălucire. Atunci a venit boala blestemată (...), hotărâtă să îl priveze de succesul pe care îl merita atât de mult. Ce nedreptate!“. 

Ambele publicaţii au plasat câte o panglică neagră, în semn de doliu, pe prima pagină, iar „El Mundo Deportivo“ a desenat o lacrimă pe o fotografie cu Vilanova, alături de mesajul „Eternul Tito“.
Şi jurnalele generaliste au acordat o importanţă deosebită acestui subiect. „El País“ a notat „Ultimul meci al lui Vilanova“, iar „Le Vanguardia“ a menţionat „Tito a intrat în legendă“, dedicându-i un editorial: „Titlul record cu 100 de puncte este moştenirea sa, dar lasă gustul dulce-amar al unei opere incomplete, pentru că Tito nu a avut timp să-şi pună amprenta complet“.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Tito Vilanova a murit. Fostul tehnician al Barcelonei a fost răpus de cancer

Povestea lui Tito Vilanova, antrenorul care a pierdut lupta cu cancerul

Scrisoarea de adio a lui Tito Vilanova, antrenorul Barcei răpus de cancer. Avea doar 45 de ani, iar dragostea vieţii sale a fost fotbalul

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite