Pretenţii de vedetă: Cristina Neagu cere mai mulţi bani pentru a rămâne la CSM Bucureşti! Reacţia clubului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Neagu se reface după accidentarea gravă pe care a suferit-o, în iarnă, jucând pentru echipa naţională. Astfel, a găsit timp pentru a-şi renegocia salariul cu campioana României.

La 24 de ore după ce a „transpirat“ în presa informaţia privind salariul pe care Cristina Neagu îl cere pentru a continua şi din vară la CSM Bucureşti, clubul Primăriei a reacţionat printr-un comunicat oficial.

„Primăria Capitalei, prin Clubul Sportiv Municipal Bucuresti, făcea în urmă cu aproape doi ani eforturi uriaşe pentru a o readuce în ţară pe Cristina Neagu. Din respect pentru fanii echipei noastre şi pentru cei ai handbalului românesc, acum facem din nou eforturi ca sportiva Cristina Neagu să rămână în România, la CSM Bucureşti. La solicitatea sportivei şi a agentului său, în dorinţa de a continua împreună, CSM Bucureşti i-a făcut în aceste zile o contraofertă Cristinei Neagu şi aşteaptă acum decizia jucătoarei. CSM Bucureşti precizeaza că oferta pentru noul contract se înscrie în limitele înţelegerii anterioare, atât din punct de vedere salarial, cât şi a condiţiilor legate de cazare, accidentări, asigurări medicale şi condiţii de pregătire sportivă. În acest moment Cristinei Neagu îi sunt plătite toate cheltuielile legate de tratament şi recuperare, conform contractului în vigoare.

Primarul General Gabriela Firea şi-a arătat aprecierea în nenumărate rânduri faţă de marea sportivă Cristina Neagu, căreia, de altfel, i-a acordat anul trecut distincţia de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti.

Cu toate acestea, prin decizia politică a Guvernului, concretizată în proiectul de Buget de stat din acest an, Capitala României a fost vaduvită de aproximativ 180 de milioane de euro, adică aproape 25% din bugetul Bucureştiului, ceea ce impune reevaluarea tuturor cheltuielilor Primăriei Capitalei.

Reamintim faptul că Primăria Capitalei achită anual subvenţia pentru energia termică, subvenţia pentru transportul public, precum şi stimulente medicale şi sociale care, pentru mii de bucureşteni, reprezintă un ajutor esenţial. În plus, investiţiile în infrastructură derulate de Primăria Capitalei, continuarea programului de consolidări, modernizarea transportului public reprezintă priorităţi ale Primarului General, Gabriela Firea, care nu pot fi afectate de tăierile bugetare decise de Ministerul de Finanţe.

Primăria Capitalei îşi reiterează sprijinul pentru dezvoltarea sportului de masă şi de mare performanţă, însă nu poate susţine, cel puţin anul acesta, majorări de cheltuieli care ar putea genera discrepanţe evidente faţă de alte alocări bugetare necesare dezvoltării oraşului sau îmbunatăţirii vieţii de zi cu zi a bucurestenilor“, au precizat cei de la CSM.

Potrivit „Gazetei Sporturilor“, Neagu, cel mai bine plătită jucătoare de la CSM în acest moment, vrea ca salariul ei lunar să crească de la 22.000 de euro la 30.000 de euro!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite