Prima campioană mondială absolută la gimnastică a României uluieşte lumea. La 47 ani, Aurelia Dobre este într-o formă excepţională VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima campioană mondială absolută la gimnastică a României, Aurelia Dobre, face senzaţie pe TikTok demonstrându-şi flexibilitatea şi forma formidabilă pe care le are la vârsta de 47 ani. Ea trăieşte acum în SUA şi are 4 fii.

Aurelia Dobre a făcut parte din echipa de aur a gimnasticii româneşti, fiind prima campioană mondială absolută a României la Mondialele din 1987 (Rotterdam) şi vicecampioană olimpică cu echipa României la Olimpiada de la Seul (1988). 

La vârsta de 47 ani, Aurelia Dobre îşi demonstrează abilităţile fantastice care au dus-o în adolescenţă către vârful piramidei gimnasticii mondiale. 

Stabilită în Maryland, SUA, unde are o academie de gimnastică, românca este căsătorită cu un gimnast iranian, cu care are 4 fii. Ea postează pe TikTok clipuri în care arată cum execută şi acum, la perfecţie, exerciţiile acrobatice. 

Iată ce scrie Federaţia Română de Gimnastică despre Aurelia Dobre:

„1987 – Rotterdam. 19-25 octombrie 1987, cea mai importantă competiţie din gimnastica mondială. România a fost reprezentată de Daniela Silivaş, Aurelia Dobre, Ecaterina Szabo, Camelia Voinea, Eugenia Golea, Celestina Popa şi Mirela Sidon. Interesul pentru competiţie a fost enorm, 210 concurente din 43 de ţări  (32 de echipe) şi-au înscris sportivi în această competiţie. Vineri, 23 octombrie 1987. Finala echipelor. O dată memorabilă în istoria gimnasticii mondiale. Duelul româno-sovietic este mai fascinant şi mai puternic ca oricând. România a învins URSS şi este campioană mondială!

24 octombrie 1987. România ţinteşte singurul titlu care îi lipseşte din impresionanta colecţie de medalii olimpice, mondiale şi europene: campioană mondială la individual compus. Antrenorul coordonator Adrian Goreac exultă. Aurelia Dobre salută publicul ce-a îndrăgit-o foarte mult. Colegele o îmbrăţişează. Este noua campioana mondială absolută, prima din istoria gimnasticii româneşti. Daniela Silivaş, campioana europeană absolută, medalie de bronz. Pentru finala de la sărituri, alături de Aurelia Dobre, antrenorii au optat pentru Eugenia Golea. Bronz şi, respectiv argint. La paralele, Daniela Silivaş, aur, la egalitate cu est-germana Dörte Thümmler. Finala de la bârnă. Aurelia Dobre a fost prima în concurs, cu a cincea notă de 10.00 la aceste Campionate Mondiale, ceea ce a echivalat cu al treilea titlu la o singură ediţie. Ecaterina Szabo cucereşte o binemeritată medalie de bronz. Solul avea două mari favorite Daniela Silivaş şi Elena Şuşunova, care şi-au împărţit medalia de aur, cu punctaj maxim (20), eveniment unic în analele gimnasticii mondiale, în timp ce Aurelia Dobre şi-a înscris în palmares a cincea medalie la aceste Campionate Mondiale din şase probe.“ 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Ce poate să facă la 44 de ani o fostă gimnastă care a luat trei medalii de aur pentru România

Cine este a zecea gimnastă din România care a fost primită în Hall of Fame. Nadia Comăneci a participat la ceremonie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite