Primul titlu pentru România. „Eugen al nostru este campion european la ParaTir cu arcul“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Pătru este noul campion european la para tir cu arcul FOTO: Comitetul Naţional Paralimpic, România
Eugen Pătru este noul campion european la para tir cu arcul FOTO: Comitetul Naţional Paralimpic, România

Primul titlu european la para tir cu arcul a fost câştigat la Campionatul European desfăşurat la Roma, în Italia. Caporalul Eugen Pătru a făcut să răsune imnul României.

„Eugen al nostru este Campion European la ParaTir cu arcul“, este mesajul postat pe pagina Invictus Games Echipa României. Mesajul este însoţit de un scurt video cu momentul în care caporalul primeşte medalia şi se intonează imnul României.

„Avem un campion european în Para Tir cu Arc! În această săptămână, în Roma-Italia, Eugen Valentin Pătru a scris istorie devenind, primul român Campion European la para tir cu arcul! Felicitări pentru întregul parcurs şi devotamentul arătat!“, a scris şi Comitetul Naţional Paralimpic.

Echipa României de para tir cu arcul a participat în perioada 30.07.2022-07.08.2022 la Campionatul European, desfăşurat în Italia-Roma! Din lotul României au făcut parte sportivii Ionuţ Butoi, Marcel Neagu, Soare Sabin, Monica Radu, însoţiţi de staff-ul format din antrenorii lotului paralimpic - Doru Danileţ şi Ştefan Albu, psihologul echipei - Alina Reuţ şi Georgeta Butoi (însoţitoarea lui Butoi Ionuţ).

Caporalul Eugen Pătru, militarul-erou rănit în Afganistan cu opt ani în urmă, care după zeci de intervenţii chirurgicale şi ani în care a urmat terapii de recuperare a ales sportul, are un palmares impresionant, tot lui datorându-i-se prima participare, în proba de tir cu arcul, la Jocurile Paralimpice.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Calificare istorică pentru România la tir cu arcul. Un militar rănit în Afganistan merge la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Militarul-erou rănit grav în Afganistan, ajuns apoi campion mondial la tir: „Am văzut prea multă durere în război, copiii m-au impresionat cel mai mult“


 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite