„Profesorul“ Frăţianu, câştigător în etapa a doua din Campionatul Naţional de Drift

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raliu

Campionul naţional en-titre Răzvan Frăţianu s-a impus, în weekend, în a doua etapă din Campionatul Naţional de Drift, desfăşurată la Naţional Arena, acolo unde şi-a adjudecat şi titlul anul trecut.

Deşi a obţinut cel mai slab punctaj în calificări din Top 16, Frăţianu a reuşit să revină spectaculos în battle şi i-a eliminat pe rând pe Claudiu Adam, Mikloş Laszlo şi Sorin Ene. În marea finală, pilotul din Suceava l-a învins pe bulgarul Ivan Ivanov.

În finala mică, victoria i-a revenit lui Radu Moise, după o victorie cu Sorin Ene. Moise, câştigător al primei etape, rămâne astfel lider în clasamentul general de la Clasa Pro.

Acesta are 199 de puncte după primele două etape, fiind urmat în clasament de Ivanov, cu 188 de puncte. Niciunul dintre cei doi nu a mai câştigat titlul naţional la divizia Pro până în prezent. Podiumul general este completat de Frăţianu, cu 152 de puncte.

La Clasa Semi Pro, primii doi clasaţi ai etapei de la Bucureşti au fost bulgarii Yordan Mladenov şi Nikolay Karadjov. Surpriza a venit de la singura femeie din competiţie, Natalia Iocsak, tânăra de 17 ani reuşind să încheie pe locul 3.

În total, 47 de piloţi din România şi Bulgaria au concurat în cadrul etapei, maşinile prezente la start totalizând peste 20.000 de cai putere.

Evenimentul de la Naţional Arena, organizat de RoDrift sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, s-a desfăşurat fără spectatori, conform normelor în vigoare. Anul trecut, în acelaşi loc, aproape 20.000 de spectatori asistau la finala sezonului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite