Prostia se plăteşte scump: Preşedintele Federaţiei Române de Handbal a povestit ce au făcut fetele de la Corona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Dedu a apărut în faţa jurnaliştilor şi a explicat de ce Cristina Laslo şi Bianca Bazaliu (România), dar şi Ivona Pavicevici (Muntenegru), toate legitimate la Corona Braşov, au pierdut Mondialul din Japonia (30 noiembrie - 15 decembrie).

Scandalul izbucnit, în această săptămână, din cauza faptului că oficialii de la Corona Braşov le-au oferit jucătoarelor o terapie interzisă prin regulamentul WADA (Agenţia Mondială Antidoping) a afectat două echipe naţionale: România şi Muntengeru!

Şi acesta e doar începutul unei poveşti care poate distruge clubul Corona Braşov, ameninţat cu pierderea tuturor meciurilor deja disputate în acest sezon! Iar sportivele riscă şi ele suspendări, între 6 luni şi 4 ani.

Cum s-a ajuns însă aici, iar WADA a intrat pe fir, descoperind o terapie care nu lasă urme în corp şi, drept urmare, nu poate fi depistată prin controale? A explicat Alexandru Dedu, preşedintele FRH.

Ce a spus Alexandru Dedu?

*Din câte ştiu, există o controversă la nivel mondial vizavi de aceste proceduri. Am înţeles că e imposibil de dovedit că cineva a urmat astfel de proceduri, dar, în cazul handbalistelor de la Corona, WADA (Agenţia Mondială Antidoping) s-a sesizat în urma unor fotografii apărute pe Instagram.

*Cazurile de dopaj în handbal nu există. Cred că s-a făcut o greşeală majoră, care afectează însă grav echipa naţională.

*Procedura e interzisă, într-adevăr, aşa că s-a luat decizia ca cele două jucătoare (n.r. - Laslo şi Bazaliu) să nu mai facă parte din lotul naţionalei. Ni s-a sugerat cu tărie dinspre EHF ca aceste jucătoare să nu ajungă la Campionatul Mondial.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite