Protest "Black Lives Matter" înainte de Italia - Ţara Galilor! Reacţia arbitrilor români a făcut notă discordantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Haţegan
Ovidiu Haţegan

Duminică seara, în ultima etapă din Grupa A de la Euro 2020, reprezentativa Italiei a învins Ţara Galilor, scor 1-0, într-o partidă condusă de o brigadă de arbitri din România.

Înainte de începerea meciului de la Roma, jucătorii echipei oaspete au decis să îşi arate susţinerea pentru protestul Black Lives Matter (BLM) şi s-au aşezat într-un genunchi. Patru fotbalişti italieni şi cei trei arbitri români care au condus meciul, Ovidiu Haţegan, Radu Ghinguleac şi Sebastian Gheorgheau, nu s-au regăsit însă în gestul care doreşte să tragă un semnal de alarmă în privinţa rasismului şi au ales să nu îngenuncheze.

Ce spune UEFA despre protestul BLM 

Înaintea începerii competiţiei, forul european a anunţat că îi susţine pe jucătorii care hotărăsc să îngenuncheze înaintea meciurilor de la turneul final şi i-a încurajat pe suporteri să respecte aceste momente. "UEFA are o toleranţă zero împotriva rasismului. Fiecare jucător care decide să susţină egalitatea dintre rase şi hotărăşte să îngenuncheze va avea permisiunea să o facă. Le recomandăm suporterilor să respecte echipele şi jucătorii care vor decide să facă acest gest", a declarat un purtător de cuvânt al UEFA, la începutul acestei luni. 

CITEŞTE ŞI:

Haţegan, lăudat pentru că a rămas în picioare: „Doar nişte papagali au preluat moda cu îngenuncheatul!“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite