PSD vrea un inginer de 32 de ani în fruntea sportului românesc

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Petrea este favorit să preia Ministerul Tineretului şi Sportului în noul Guvern conturat de majoritatea parlamentară PSD-ALDE.

Gabi Petrea, fost viceprimar la Sectorul 6, este preşedintele Tineretului Social Democrat, dar n-a avut nicio legătură cu sportul de performanţă, aşa cum au avut predecesorii săi Gabriela Szabo şi Elisabeta Lipă. De profesie inginer, absolvent al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, de la Universitatea Politehnică Bucureşti, Petrea, născut pe 30 octombrie 1984, este un mare admirator al lui Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sportului, mutat ulterior la Sănătate, şi acuzat de dezastrul din sistem după Colectiv.

Prezent la Adevărul Live acum o lună şi jumătate, Gabriel Petrea declara:  „Voi da o mână de ajutor acolo unde pot şi unde am expertiză. Nicolae Bănicioiu este cel mai bun ministru al Tineretului şi Sportului pe care l-a avut România. Am răspuns fără ezitare pentru că am lucrat cu el îndeaproape. Nu a reuşit să-şi termine toate proiectele pe care le-a început. A mers la Ministerul Sănătăţii. A adus mulţi sportivi cu care a lucrat. Pe partea de tineret începuse o strategie pe care cred că a şi lansat-o în timpul ministeriatului. La Ministerul Tineretului şi Sportului trebuie regândită o strategie şi făcută o strategie pe termen lung“, spunea Petrea pe 8 noiembrie la Adevărul Live. Întrebat dacă poate fi un ministru mai bun decât Bănicioiu, Petrea a răspuns: „Dacă învăţ tot ce a afăcut Nicolae Bănicioiu şi mai adaug şi eu ceva din experienţa mea, cel puţin la fel de bun. Dacă mi se va solicita să merg la Ministerul Tineretului, fără nicio problemă “  

Gabriel Petrea a deschis listele PSD din Capitală pentru Camera Deputaţilor. Într-un interviu pentru hotnews.ro (Vezi AICI) acordat anul trecut, Petrea a povestit cine l-a determinat să intre în politică şi de ce a făcut acest pas.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite