Putin, furios din cauza excluderii ruşilor din sport: Discurs tăios al liderului de la Kremlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin vede o mare nedreptate în excluderea ruşilor din sportul mondial
Vladimir Putin vede o mare nedreptate în excluderea ruşilor din sportul mondial

De când a început invazia Ucrainei, la data de 24 februarie, era evident că sancţiunile, inclusiv cele sportive, vor curge la adresa unui stat agresor. Liderul de la Kremlin e revoltat însă de nişte decizii despre care spune, răspicat, că încalcă drepturile omului!

Prin atacarea Ucrainei, Rusia încalcă, de două luni, drepturile oamenilor la viaţă! Şi, totuşi, Vladimir Putin spune că excluderea ruşilor din sportul mondial înseamnă o gravă şi evidentă încălcare a drepturilor omului!

În cadrul unei acţiuni în care i-a primit pe sportivii medaliaţi la Jocurile Olimpice de Iarnă, liderul de la Kremlin a condamnat vehement sancţiunile care se înmulţesc împotriva atleţilor din Rusia. Ultima decizie care a făcut înconjurul lumii a venit, săptămâna trecută, atunci când Wimbledon a anunţat că jucătorii din Rusia şi Belarus nu vor fi înscrişi la al treilea Grand Slam al sezonului din cauza războiului din Ucraina.

Până la Wimbledon 2022 însă, care se va desfăşura între 27 iunie – 10 iulie, primul mare eveniment sportiv de la care au lipsit ruşii au fost Jocurile Paralimpice de Iarnă, de la Beijing (4-13 martie).

Ce a spus Vladimir Putin?

*Cuvinte speciale pentru sportivii noştri paralimpici: v-aţi pregătit să vă prezentaţi realizările la Jocurile de la Beijing, într-o luptă deschisă şi corectă, pentru a vă confirma statutul binemeritat că sunteţi cei mai puternici. Şi felul în care au ieşit lucrurile, desigur, e dincolo de orice critică.

*Suspendarea sportivilor din Rusia şi Belarus nu numai că a încălcat principiile fundamentale ale sportului, dar a încălcat deschis şi cinic drepturile fundamentale ale omului.

*Nu e vorba despre statut, nu despre statutul politic, juridic sau internaţional al ţării pe care o reprezintă sportivul. E vorba despre omul însuşi - atletul. Aceste drepturi au fost încălcate.

*Sportivii noştri au fost discriminaţi din motive pur politice, pe baza cetăţeniei şi naţionalităţii lor. Acest lucru nu e în niciun fel compatibil cu principiile olimpismului şi paralimpismului.

*Sub masca recomandărilor au fost introduse sancţiuni reale. Din păcate, toate acestea arată o comercializare ulterioră, pentru că există o dependenţă foarte mare de sponsori, de sacii de bani şi de mişcarea paralimpică şi mişcarea olimpică. Această dependenţă comercială e o cale spre degradare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite