Radu Paraschivescu, despre unul dintre comentatorii TVR: „Are un glas văicăreţ, de ţârcovnic în a cărui biserică se petrec lucruri condamnabile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitorul Radu Paraschivescu a taxat prestaţiile jenante ale comentatorului TVR Bogdan Tomulică, cel care a anunţat că Toni Kroos a marcat în poarta lui Robin Williams.

Sub titlul "Jelind Tomulică vorbea", Radu Paraschivescu scrie în editorialul său pentru Dugi 24: 

"Se prea poate ca, în viaţa particulară, Bogdan Tomulică de la TVR să fie un om senin şi împlinit. În schimb, când comentează meciuri de fotbal ai impresia că trece simultan printr-o primejdie şi printr-un necaz. Are un glas văicăreţ, de ţârcovnic în a cărui biserică se petrec lucruri condamnabile, de îndoliat care deplânge mutarea răposatului la loc cu verdeaţă sau de prizonier care imploră iertarea torţionarilor. Ascultându-l, ţi se face milă pe loc. Te întrebi ce stihii îi răvăşesc mintea şi sufletul. Când însă îţi aduci aminte că Bogdan Tomulică se tânguieşte pe banii tăi de contribuabil, mila ţi se dizolvă şi în locul ei suie pe scenă nemulţumirea. Oare o competiţie de calibrul Cupei Mondiale chiar nu merita nişte comentatori mai acătării? Cu voci mai bine timbrate, capabile să susţină în priză directă ritmul unui meci de fotbal? Cu o cuplare firească la tensiunea unui asemenea eveniment? Cu o informaţie actualizată şi cu o exprimare periată de clişee şi platitudini?

Citeşte AICI integral editorialul lui Radu Paraschivescu despre comentatorii TVR

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite