Răducioiu, făcut praf: „În România, stătea la coadă pentru pâine. În Anglia, purta ceasuri de lux“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Răducioiu (stânga), alături de Harry Redknapp, în momentul transferului la West Ham
Florin Răducioiu (stânga), alături de Harry Redknapp, în momentul transferului la West Ham

În ţară, despre Florin Răducioiu (51 de ani) se spune, elegant, că şi-a cam irosit talentul. A ajuns, într-adevăr, la un nivel înalt, dar parcă a rezistat prea puţin acolo. Acum, aflăm şi nişte posibile explicaţii. Oferite pe un ton nu tocmai elegant

Florin Răducioiu a fost lansat în fotbalul mare de Dinamo, iar cele mai bune cifre le-a avut la Brescia (72 de meciuri, 19 goluri) şi la Espanyol (45 de meciuri, 14 goluri). În rest, CV-ul său de jucător a cuprins cluburi importante, dar cu realizări puţine. 

În sezonul 1996-1997, Răducioiu a ajuns în Premier League, la West Ham United. Unde a lucrat cu antrenorul Harry Redknapp (74 de ani). După această stagiune, în care a adunat 11 prezenţe şi două goluri, în 608 minute de joc, Răducioiu a părăsit echipa. Acum, la 24 de ani de la acel moment, aflăm de ce. 

În dialog cu site-ul Sportbible, Redknapp a vorbit despre cele mai proaste transferuri pe care le-a făcut în cariera sa de antrenor. Pe listă l-a pus imediat şi pe Florin Răducioiu.

Ce a spus Harry Redknapp?

*Am lucrat cu el în prima zi de antrenament timp de două ore şi trebuie să recunosc că m-a impresionat. Era un finalizator de calitate, chiar am crezut că va fi un transfer de succes.

*Dar nu voia să audă de aspectul fizic! Nu suporta să intre cineva prin alunecare, sub nicio formă. Dicksy (n.r. - Julian Dicks) era nerăbdător să intre în el, să vadă din ce e făcut, dar Răducioiu a spus clar că nu vrea să audă de aşa ceva.

*În primele lui două meciuri amicale, Răducioiu nu a făcut nimic decât să se plângă de tratamentul dur pe care i-l aplicau fundaşii adverşi.

*Nu-mi cereţi să explic cum un fost jucător de clasă mondială poate să se transforme subit într-o zână, dar ceva s-a întâmplat cu el şi s-a pierdut complet.

*Obişnuia să stea câte trei ore la coadă la Bucureşti pentru o pâine şi deodată purta un ceas de 28.000 de lire sterline. Poate că această trecere a fost prea mult pentru el.

8 echipe a antrenat Harry Redknapp: Bournemouth, West Ham, Portsmouth, Southampton, Tottenham, QPR, naţionala Iordaniei, Birmingham City.  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite