Sport

articolul anterior articolul urmator

Răducioiu, făcut praf: „În România, stătea la coadă pentru pâine. În Anglia, purta ceasuri de lux“

19
24 Nov 2021 17:20:18
Autor: Amir Kiarash
Florin Răducioiu (stânga), alături de Harry Redknapp, în momentul transferului la West Ham
Florin Răducioiu (stânga), alături de Harry Redknapp, în momentul transferului la West Ham

În ţară, despre Florin Răducioiu (51 de ani) se spune, elegant, că şi-a cam irosit talentul. A ajuns, într-adevăr, la un nivel înalt, dar parcă a rezistat prea puţin acolo. Acum, aflăm şi nişte posibile explicaţii. Oferite pe un ton nu tocmai elegant

Florin Răducioiu a fost lansat în fotbalul mare de Dinamo, iar cele mai bune cifre le-a avut la Brescia (72 de meciuri, 19 goluri) şi la Espanyol (45 de meciuri, 14 goluri). În rest, CV-ul său de jucător a cuprins cluburi importante, dar cu realizări puţine. 
 
În sezonul 1996-1997, Răducioiu a ajuns în Premier League, la West Ham United. Unde a lucrat cu antrenorul Harry Redknapp (74 de ani). După această stagiune, în care a adunat 11 prezenţe şi două goluri, în 608 minute de joc, Răducioiu a părăsit echipa. Acum, la 24 de ani de la acel moment, aflăm de ce. 
 
În dialog cu site-ul Sportbible, Redknapp a vorbit despre cele mai proaste transferuri pe care le-a făcut în cariera sa de antrenor. Pe listă l-a pus imediat şi pe Florin Răducioiu.
 
Ce a spus Harry Redknapp?
 
*Am lucrat cu el în prima zi de antrenament timp de două ore şi trebuie să recunosc că m-a impresionat. Era un finalizator de calitate, chiar am crezut că va fi un transfer de succes.
 
*Dar nu voia să audă de aspectul fizic! Nu suporta să intre cineva prin alunecare, sub nicio formă. Dicksy (n.r. - Julian Dicks) era nerăbdător să intre în el, să vadă din ce e făcut, dar Răducioiu a spus clar că nu vrea să audă de aşa ceva.
 
*În primele lui două meciuri amicale, Răducioiu nu a făcut nimic decât să se plângă de tratamentul dur pe care i-l aplicau fundaşii adverşi.
 
*Nu-mi cereţi să explic cum un fost jucător de clasă mondială poate să se transforme subit într-o zână, dar ceva s-a întâmplat cu el şi s-a pierdut complet.
 
*Obişnuia să stea câte trei ore la coadă la Bucureşti pentru o pâine şi deodată purta un ceas de 28.000 de lire sterline. Poate că această trecere a fost prea mult pentru el.
8
echipe a antrenat Harry Redknapp: Bournemouth, West Ham, Portsmouth, Southampton, Tottenham, QPR, naţionala Iordaniei, Birmingham City.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Kongo-Müller
24.11.2021, 17:41:39

N-a fost chiar asa rau. In Italia si-a facut treaba destul de bine.

-14 (26 voturi)
Brave.com
24.11.2021, 17:56:28

Ca Kongo-Muller in Africa: "Siegfried Müller a fost soldat al Wermacht-ului Germaniei naziste în timpul celui de-al doilea război mondial, care și-a făcut un nume ca mercenar în Africa în anii 1960. Născut în 1920, adolescentul s-a alăturat Wehrmacht-ului (Forțelor de Apărare) în 1939 și a luptat pe tot parcursul războiului, participând la campanii în Polonia, Frontul de Est și Franța. Un Müller rănit a fost capturat de forțele americane și a servit ca muncitor în armată în cadrul Grupului Civil de Muncă al Armatei (CLG) până în 1947, aderându-se în cele din urmă la serviciile de securitate ale echipamentului, unde a devenit locotenent. Blocat să se alăture armatei vest-germane, a călătorit în nordul Africii în anii 1950, unde a lucrat pentru compania britanică de petrol B.P. curățarea minelor germane în deșertul Sahara din cel de-al doilea război mondial. După ce a emigrat în Africa de Sud în 1962, a devenit mercenar în Congo, luptându-se cu ținuta de mercenar „Nebun” a lui Mike Hoare ca ofițer. A devenit faimos în Congo, întrucât purta Crucea de Fier pe care o câștigase în 1945 ca parte a uniformei sale. Fiind de epocă nazistă, Crucea de fier a prezentat o svastică în centru. Acest lucru i-a adus atenția internațională, iar o echipă de film documentar din estul Germaniei a realizat un film despre el în Congo, „Omul care râde” (1966). Cunoscut sub numele de "Kongo" Müller, el a devenit un simbol al neo-colonialismului occidental și a fost prezentat și în documentarul din 1965 Kommando 52 (1965). În documentarul „Omul care râde”, Müller susține că el și colegii săi mercenari sunt în Africa pentru a lupta pentru „ideologia occidentală a libertății”. El susține că Crucea de fier cu zvastică „nu are nimic de-a face cu poziția mea politică”, apoi compară sistemul de apartheid din Africa de Sud cu „evreii și germanii din cel de-al Treilea Reich”. Mai târziu, el se referă la Germania de Vest drept „Reich” înainte de a-și cere scuze și de a-l identifica corect ca „Republica Federală” a Germaniei. Müller a fost inspirația pentru personajul Heinlein din „Dark of the Sun” (1968). În timp ce Heinlein din film era un sadic lipsit de umor, care era pe scenă, adevăratul Müller era cunoscut pentru personalitatea sa jucăușă (așa-numitul „Omul care râde”). Deși a apărut ca un bufon în documentar, el a fost în realitate un mercenar extrem de eficient (și ucigaș). Siegfried Müller a murit în Africa de Sud de cancer de stomac în 1983."

+13 (25 voturi)
stelian PREDA
24.11.2021, 17:57:31

FR, a fost un jucator foarte bun,nu inteleg de ce este denigrat !

-1 (7 voturi)
Dan Enache
24.11.2021, 18:18:22

Redknapp e un idiot.

+18 (22 voturi)
Dr. No
24.11.2021, 18:36:26

Nici jucătorii englezi n-au rupt gura târgului prin Europa când au jucat.

-26 (30 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările