Rafael Nadal păşeşte apăsat la debutul la Australian Open: „E un start pozitiv“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafael Nadal s-a calificat cu lejeritate în turul doi la Australian Open 2020
Rafael Nadal s-a calificat cu lejeritate în turul doi la Australian Open 2020

Liderul mondial Rafael Nadal a câştigat net meciul de debut la Australian Open 2020, 6-3, 6-2, 6-0 în faţa bolivianului Hugo Dellien (73 ATP). Chiar dacă a stat pe teren peste două ore, ibericul, campion la Melbourne în 2009 şi finalistul ediţiei precedente, s-a declarat mulţumit de evoluţia sa în faţa unui adversar care a scris istorie pentru ţara sa, fiind primul reprezentant al Boliviei pe tabloul principal la „Openul Vesel“.

„Este un start pozitiv. În primul tur la un Grand Slam îţi doreşti să câştigi şi atât. Primele cinci game-uri au fost complicate, am avut mult de muncit. El are o povestea frumoasă în spate, mă bucur că joacă la acest nivel. Eu sunt mulţumit că sunt din nou aici, competitiv şi că am câştigat în minimum de seturi“, a spus Nadal la interviul de pe teren.

Rafael Nadal a încheiat partida cu Hugo Dellien pe plus, cu 38 de lovituri câştigătoare şi 21 de greşeli neforţate, fiind consecvent ideii tactice adoptate în ultimul timp, de a încerca să închidă mai rapid punctele. Elevul lui Carlos Moya a terminat meciul cu procentaj impresionant la atacurile la fileu: 19 reuşite din 23.

Victorii în minimum de seturi au mai semnat, marţi, şi fostul câştigător al US Open-ului, Marin Cilic (6-3, 6-2, 6-4 în faţa francezului Corentin Moutet), dar şi favoritul 5 al tabloului masculin - Dominic Thiem (6-3, 7-5, 6-2 cu Adrian Mannarino) sau al doilea iberic din Top 10 mondial, Roberto Bautista Agut (6-2, 6-2, 7-5 cu Feliciano Lopez). Campion în 2014 la Melbourne, Stan Wawrinka s-a calificat şi el în turul secund la Australian Open 2020, cu o victorie în patru seturi în faţa bosniacului Damir Dzumhur (7-5, 6-7/4, 6-4, 6-4).

În Bolivia, oamenii îmi tratează acest meci cu Rafael Nadal ca pe o finală de Campionat Mondial. Hugo Dellien, înaintea meciului cu liderul clasamentului ATP
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite