Raonic, răspuns genial la întrebarea: „Va câştiga Djokovic mai multe Grand Slam-uri decât Nadal şi Federer?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Milos Raonic, a doua prezenţă consecutivă în sferturile primului turneu de Mare Şlem al anului. Foto: Australian Open via Twitter
Milos Raonic, a doua prezenţă consecutivă în sferturile primului turneu de Mare Şlem al anului. Foto: Australian Open via Twitter

Canadianul Milos Raonic a fost primul jucător care şi-a câştigat biletul de acces în sferturile de finală de la Australian Open, duminică dimineaţă, iar la puţin timp după aceea, a oferit un răspuns genial la întrebarea deja clasică a jurnaliştilor: „crezi că Novak Djokovic îşi va termina cariera având mai multe titluri de Grand Slam decât Nadal şi Federer?“

Fanii tenisului din lumea întreagă urmăresc cu sufletul la gură duelul de la distanţă dintre Roger Federer, Rafael Nadal şi Novak Djokovic în goana pentru a aduna cât mai multe titluri de Mare Şlem. Elveţianul, în vârstă de 38 de ani, deţine recordul, cu 20 de trofee, însă Australian Open 2020 reprezintă prima şansă pentru Rafael Nadal de a-l egala la total. Cu cinci ani mai tânăr, Nadal s-a apropiat mai mult decât oricând de marele său rival, asta în condiţiile în care Federer nu a mai câştigat de la Australian Open 2018 încoace. Novak Djokovic, cu un an mai mic decât ibericul, a cucerit deja 16 trofee în carieră, fiind însă cel mai prolific sportiv în Grand Slam-uri în ultima decadă, cu 15 trofee.

În aceste condiţii, pe rând, mulţi sportivi au ajuns să fie chestionaţi în legătură cu această cursă în trei pentru supremaţia absolută în tenis. Inevitabil, multe dintre răspunsurile primite sunt cât se poate de atent formulate, politicoase la adresa tuturor celor trei mari campioni, repetitive şi plicticoase în ultimă instanţă.

Milos Raonic a fost însă pe fază după victoria cu 6-4, 6-3, 7-5 în faţa croatului Marin Cilic, care l-a propulsat spre un duel în sferturi chiar cu sârbul Novak Djokovic. Canadianul în vârstă de 29 de ani a replicat, zâmbind: „Sper doar să-l opresc din a-l lua pe acesta.“

Raonic, peste Djokovic şi Federer în prima săptămână. În plus, e lider la aşi

Finala jucată în 2016, la Wimbledon, nu i-a adus pe de-a-ntregrul ascensiunea mult-visată lui Milos Raonic. Accidentările nu i-au dat pace sportivului canadian, acesta ratând o treime dintre Grand Slam-urile programate între 2017 şi 2019 (4 din 12). Anul trecut, Raonic a fost nevoit să renunţe la Roland Garros şi US Open, însă startul de 2020 este unul promiţător.

Prinzând la limită lista capilor de serie la Melbourne, Raonic a reuşit să acceadă până în sferturi fără set pierdut, chiar dacă în ultimele două tururi a avut adversari dintre cei mai dificili. Milos l-a învins în turul trei pe semifinalistul de anul trecut şi actualul număr şase mondial, Stefanos Tsitsipas (7-5, 6-4, 7-6/2), apoi pe Marin Cilic, fost câştigător la US Open.

Din acest punct de vedere, canadianul a avut o evoluţie mult mai curată şi decât Djokovic, care a pierdut set în primul tur, în faţa germanului Jan Lennard Struff, dar şi decât Roger Federer (care trebuie să aştepte până luni pentru a încerca să acceadă în sferturi), elveţianul fiind chiar la două puncte de eliminare în turul trei, în duelul cu John Millman (67 ATP), fiind condus cu 8-4 în tie-break-ul decisiv (disputat până la 10).

Raonic este performerul turneului de la Australian Open în ceea ce priveşte aşii: cu 35 de servicii intangibile în faţa lui Cilic, canadianul a ajuns la un total de 82 de aşi în patru meciuri, devansându-l pe specialistul acestui procedeu - americanul John Isner (care a abandonat după un set şi jumătate în turul trei, în duelul cu Wawrinka).

  • Aflat în căutarea celui de-al optulea trofeu la Australian Open, Novak Djokovic s-a impus lejer în optimi, în duelul cu argentinianul Diego Schwartzman, scor 6-3, 6-4, 6-4.
  • Raonic îl va înfrunta pe Djokovic pentru a zecea oară în carieră. Canadianul a câştigat doar două seturi în faţa sârbului, ultima dată în 2018, pe hard, la Cincinnati, în cel mai recent meci direct.
  • Djokovic şi Raonic s-au mai duelat o dată la Australian Open, tot în sferturi, în 2015, când sârbul s-a impus 7-6(5), 6-4, 6-2.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite