Rapid, aruncată în afara Europei: Liga Profesionistă de Fotbal a spulberat iluziile giuleştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Săpunaru, căpitanul Rapidului, e deja în vacanţă, după anunţul LPF
Cristi Săpunaru, căpitanul Rapidului, e deja în vacanţă, după anunţul LPF

Formaţia bucureşteană va plăti scump ratarea primelor două locuri în play-out! Pentru că, potrivit LPF, giuleştenii pot intra deja în vacanţă, indiferent de rezultatul din finala Cupei României.

Rapid a „reuşit“ să-şi facă praf sezonul, în ultimele trei partide din play-out! Pentru că, adunând un singur punct după confruntările cu Chindia (0-0), U Craiova (2-3) şi Mioveni (2-3), ultimele două pierdute în prelungiri de fiecare dată, trupa pregătită de Adrian Mutu a terminat pe 3 în play-out.

Cum la barajul pentru Conference League se duc primele două clasate – învingătoarea va întâlni locul 3 din play-off, CS U Craiova – s-a spus, la un moment dat, că Rapid va prinde, totuşi, acest baraj, dacă Sepsi va câştiga finala Cupei României (joi, ora 20.30), cu FC Voluntari.

S-a mers pe această idee, pentru că Sepsi a terminat pe 1 în play-out şi, în cazul câştigării cupei, va fi scutită de barajul Conference League, ajungând în preliminariile acestei competiţii din postura de deţinătoarea Cupei României.

Din păcate pentru Rapid, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anulat, astăzi, această variantă. Concret, dacă Sepsi va lua cupa, atunci Botoşani, locul 2 din play-out, va avansa direct la barajul cu CS U Craiova, învingătoarea urmând să meargă în Conference League.

Ce a anunţat Liga Profesionistă de Fotbal?

Al doilea meci de baraj pentru calificarea în UEFA Conference League se va disputa vineri, 27 mai, cu începere de la ora 20.30, pe stadionul Ion Oblemenco.

Universitatea Craiova se va înfrunta cu câştigătoarea play-out-ului ediţiei 2021-2022

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport şi ORANGE Sport.

NOTĂ: În cazul în care Sepsi OSK Sf. Gheorghe va câştiga finala Cupei  României, FC Botoşani, ocupanta locului secund în play-off, va disputa acest meci de baraj. În cealaltă eventualitate, adică dacă Sepsi OSK nu va câştiga Cupa României, barajul preliminar va fi Sepsi OSK - FC Botoşani, programat luni, 23 mai, ora 20.30, la Sf. Gheorghe, iar câştigătoarea va da bătălia finală pentru UEFA Conference League.

CITEŞTE ŞI:

Rapid, zguduită din temelii: Reacţii după dezastrul care a lăsat echipa în afara Europei

Liga I, play-out, etapa a 9-a

Vineri

Chindia – Gaz Metan 3-0 

Dinamo – UTA 1-1

Luni

„U“ Craiova – Sepsi 0-5

Mioveni – Rapid 3-2

Clinceni – Botoşani 0-4

Clasament

1. Sepsi 42p

2. Botoşani 41p

3. Rapid 39p

4. „U“ Craiova 34p

5. UTA 33p

6. Mioveni 31p

7. Chindia 26p

8. Dinamo 23p

9. Clinceni -13p*

10. Gaz Metan -38p*

*Clinceni a pierdut 20 puncte, iar formaţia din Mediaş a fost penalizată cu 42 de puncte. Ambele grupări au fost sancţionate din cauza datoriilor. 

**Locurile 9 si 10 retrogradează direct. 

***Urmează barajele pentru menţinere / promovare în Liga I: Concordia Chiajna – Chindia şi U Cluj – Dinamo. Primele manşe se vor juca la 21 mai. Meciurile retur se vor disputa la 29 mai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite