Sport

articolul anterior articolul urmator

Rapid atacă investiţiile Ungariei în clubul Sepsi: „E deturnare de fonduri!“. Replica a venit imediat

3
25 May 2022 17:21:02
Autor: Amir Kiarash
Viktor Orbán, prim-ministrul Ungariei, a susţinut mereu investiţiile masive în sport
Viktor Orbán, prim-ministrul Ungariei, a susţinut mereu investiţiile masive în sport

Noul acţionar al Rapidului, Dan Şucu (59 de ani), a lansat un atac virulent aspura clubului Sepsi Sfântu Gheorghe cu ocazia prezentării sale.

Concret, Dan Şucu s-a arătat revoltat că formaţia covăsneană e finanţată, parţial, din Ungaria. Pe lângă sumele primite din partea guvernului condus de Viktor Orbán, Sepsi e susţinută şi de firme cu acţionariat maghiar, precum OTP Bank şi MOL. 
 
„Nu e o lovitură pentru alte echipe că un guvern al unei ţări străine investeşte anual 3,5 milioane de euro în bugetul unei echipe care concurează aici? E normal? Reclamele de la OTP Bank şi MOL sunt reclame pe baze comerciale? Care beneficiul lor? Mi se pare fără sens şi nimeni nu întreabă. Asta nu e competiţie, e haiducie. Adică, eu vin cu banii contribuabililor dintr-o ţară străină ca să bag bani într-o echipă din ţara vecină? Eu sunt convins că motivarea care a fost dată de cei care subvenţionează a fost că subvenţionează sportul de masă. Dar dacă vezi că, de fapt, se subvenţionează sportul de elită, atunci e deturnare de fonduri. E pedepsită penal! Sunt tare curios dacă vreodată echivalentul din Ungaria al Curţii de Conturi va veni să verifice ce se întâmplă cu banii contribuabililor“, a spus Dan Şucu.
 
 
Cum a răspuns Laszlo Dioszegi, patronul de la Sepsi, la Digi Sport?
 
*Nu ştiu de unde a scos Şucu acest lucru şi de ce consideră că nu poate fi sponsorizată o echipă sau nu se pot face contracte de sponsorizare. El a spus că Rapidul va avea buget de 7 milioane şi anul următor 14 milioane, păi de unde vin banii, dacă nu din sponsorizări? Sunt nişte aiureli.
 
*A vorbit în necunoştinţă de cauză, nu cred că a vorbit cu răutate. El a intrat acum în fotbal, ştiu că e patron la o firmă de mobilă. Eu ştiu că şi Rapid, dacă vrea să aibă un buget, trebuie să aibă contract de sponsorizare.
 
*La noi, banii au venit pentru infrastructură. Dacă ne uităm în România, toate stadioanele sunt făcute din bani publici. Dacă e statul român, maghiar sau turc, nu cred că e vreo problemă dacă sunt plătite taxe. Noi plătim două milioane taxe, 16% impozit pentru orice ban care intră.
 
*Noi am primit bani pentru construirea stadionului, primim şi pentru Academie, nu vine o sumă aşa mare anual, de 3 milioane şi ceva. Am primit 700.000 de euro anul trecut pentru Academie.


Structura acţionariatului la Rapid

*Victor Angelescu: 49.9%

*Dan Şucu: 49.9%

*Academia Rapid: 0.02%.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

corect roman
25.05.2022, 18:43:45

Daca asta este linia pe care doreste sa mearga Rapid o spun din start:tiganeala damboviteana.Abia a intrat in fotbal acest Sucu si deja il da la o parte pe Becali.Cu asa conducatori avem asa fotbal.

-3 (11 voturi)
dedak puiu
25.05.2022, 20:55:13

Asta am vrut să zic şi eu, dar dacă ai spus-o tu, reformulez: bulibăşeală marca Giuleşti!

-13 (17 voturi)
Gib
26.05.2022, 09:57:44

Dle. Laszlo Dioszegi iesi te rog tot atat de repede cu o declaratie semnata prin care spui oficial ca guvernul ungar (si de fapt Ungaria) nu are nici o pretentie pentru banii de investitie facuti cadou. Daca nu esti in stare sau nu poti atunci du-te singur si preda-te la politie ca tradator. Doar dumneata poti sa sustii ca sume de asemenea nivel (35 de milioane de Euro) se dau din bugetul Ungariei ca sa poata Sepsi sa se dea pe un stadion nou!!

+1 (5 voturi)
Modifică Setările