Rapid disperat, Rapid sublim

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporterii rapidişti au intrat în greva foamei FOTO Adevărul
Suporterii rapidişti au intrat în greva foamei FOTO Adevărul

Bineînţeles că rapidiştii care au intrat în greva foamei sunt nişte nebuni. Atenţie, protestul extrem este îndreptat împotriva şefilor Ligii şi ai Federaţiei şi nu vizează reprimirea echipei în Liga I!

Bineînţeles că gestul rapidiştilor, probabil unic în fotbalul de pe mapamond, este unul disperat şi sublim şi, ca orice gest disperat şi sublim, destinat mai degrabă eşecului decât izbânzii.

Bineînţeles că şefii Ligii şi ai Federaţiei n-au ce să priceapă dintr-un gest disperat şi sublim. Grătarul, tată, micii şi fleica, în rest, dă-i în mă-sa! Ce le pasă lor de greva foamei?

Şi totuşi, fără gesturi disperate şi sublime, lumea n-ar fi un loc în care să merite să trăieşti.

În primul rând, prin gestul lor diperat şi sublim, aceşti oameni au spălat dintr-o suflare toate balele şi măscările ce-au fost aruncate asupra Rapidului. Oare câţi dintre aceia care ne fac aşa cum le vine la gură şi cât îi duce capul ar fi în stare să-şi clintească un fir de păr – atât! – pentru echipa pe care pretind că o iubesc?

Apoi, gestul acesta ar trebui să-l cutremure pe George Copos, principalul vinovat pentru situaţia în care s-a ajuns. Dacă pe George Copos îl poate atinge un gest disperat şi sublim...

Gestul acestor nebuni înseamnă şi un cadou imens făcut tuturor celor care iubesc cu adevărat fotbalul în această ţară. Este şansa unei adevărate revoluţii împotriva celor care ne-au furat bucuria fotbalului. În realitate, şefilor Ligii şi ai Federaţiei le este îngrozitor de frică ... Doar că rapidiştii nu trebuie lăsaţi singuri.

Bineînţeles că fotbalul nu este un lucru pentru care să merite să te enervezi, darămite să-ţi pui sănătatea şi viaţa în pericol. Şi le-am transmis asta şi băieţilor care m-au sunat să mă întrebe ce părere aş avea dacă ei ar recurge la un asemenea gest... Doar că ştiam bine că bat la uşi zăvorâte cu o mie de lacăte şi că pe oamenii aceştia, odată porniţi, nu-i mai poţi opri.

Fiindcă rapidiştilor li se potriveşte cel mai bine celebra butadă a lui Bill Shankly, făuritorul lui FC Liverpool:

”Unii spun că fotbalul este o problemă de viaţă si de moarte. Nu sunt de acord. Vă asigur că e mult mai mult”.
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite