Rapid, cel mai spectaculos proiect din România: Cifrele prezentate de noul acţionar, Dan Şucu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Şucu pare a fi peste nivelul oamenilor de afaceri care se implică, de obicei, în fotbalul românesc
Dan Şucu pare a fi peste nivelul oamenilor de afaceri care se implică, de obicei, în fotbalul românesc

În ultimii 5 ani, CFR Cluj a dominat Liga I. În noua ediţie a campionatului, formaţia clujeană va avea o concurenţă serioasă la titlu. Pentru că la Rapid se pun bazele unui proiect transparent şi sănătos. Cel puţin asta reiese din declaraţiile oficialilor giuleşteni.

Rapid are gânduri mari, începând din stagiunea 2022-2023, când va bifa al doilea sezon în prima ligă după promovare. Şi perspectivele giuleştenilor sunt excelente! Pentru că vorbim despre o grupare bine susţinută din toate punctele de vedere. 

Rapid, pe lângă faptul că are mulţi suporteri, şi-a inaugurat, de curând, noul stadion. Unul ultramodern, care atrage lumea în tribune. Iar acum, bucureştenii s-au întărit serios şi din punct de vedere financiar. Prin cooptarea omului de afaceri, Dan Şucu, în acţionariatul clubului. Vorbim despre un om de afaceri potent, cu o avere uriaşă, după cum Adevărul a scris aici.

Dan Şucu a fost prezentat, astăzi, în mod oficial, prilej cu care a oferit detalii despre ce urmează la Rapid.

Ce a spus Dan Şucu?

*Vom fi mult mai puternici faţă de ceea ce am fost. Accederea în play-off şi câştigarea Cupei României sunt două obiective pe care le putem îndeplini în viitorul sezon. 

*Vom avea o nouă bază, de 3,6 hectare. E fosta bază Constructorul. Vom avea un gazon ca cel de pe stadion şi va fi pentru echipa mare. Vom avea şi un teren pentru echipa de juniori, cu granule naturale. Tot ce facem aici şi la cealaltă bază e făcut din postura unui părinte. Copiii mei joacă la Rapid şi m-au umplut de entuziasm. Vor fi vestiare, sală de forţă, sală de relaxare, un mic hotel. Vor fi condiţii grozave. Vom avea şi un mic parc, un mic club. E ceva ce nu prea găsim în Bucureşti.

*Va exista şi baza sportivă Mobexpert, care va fi pentru sportul de masă. Vor fi 1000 de copii. Avem 4 terenuri. Va fi o bază cu kinetoterapie, cu medicină sportivă. Şi părinţii vor avea o sală de sport. Asta e ideea de sport de masă. Va fi sub operarea Şcolii de Fotbal Rapid.

*Baza de sport de masă va costa 4 milioane de euro: 2 milioane de euro pentru teren şi 2 milioane amenajarea. La cealaltă bază terenul a costat cam 3 milioane. Investiţia se ridică la 5,5-6 milioane.

*Eu, Victor (n.r. – celălalt acţionar, Victor Angelescu) şi Nico (n.r. – preşedintele Daniel Niculae) ne dorim un club care să-şi respecte jucătorii, angajaţii şi fanii. Vrem să fie profitabil şi câştigător. Aţi putea spune că aşa ceva nu există, dar va exista. Vom şi serioşi şi ne vom respecta promisiunile.

*Vom avea anul acesta un buget de 7 milioane de euro. Nico (n.r. – Daniel Niculae) trebuie să aibă un traseu clar pentru acest an, pentru anul viitor şi pentru peste doi ani. Anul acesta, va avea 7 milioane de euro buget, anul viitor va avea 10 şi peste 2 ani va avea 14. 

Structura acţionariatului la Rapid

*Victor Angelescu: 49.9%

*Dan Şucu: 49.9%

*Academia Rapid: 0.02%.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite