Rapid, proiect atipic pentru România: Ce şi-a propus Dan Şucu, odată cu implicarea în fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Şucu vrea să aibă un club performant, nu doar din punct de vedere sportiv, ci şi financiar
Dan Şucu vrea să aibă un club performant, nu doar din punct de vedere sportiv, ci şi financiar

După foarte mulţi ani, fotbalul românesc, un mediu toxic, a reuşit să atragă un om de afaceri cu un CV solid, care a construit deja un brand cu adevărat puternic.

Vorbim despre Dan Şucu, patron la Mobexpert, cu o avere estimată la peste 140 de milioane de euro. 

Chiar dacă, în mod tradiţional, curg lapte şi miere la conferinţele de prezentare, acţiunea care a oficializat venirea lui Şucu la Rapid a arătat, totuşi, un investitor atipic pentru Liga I. Pentru că Şucu a vorbit despre un proiect gândit pe etape, transparent şi, foarte important, a insistat că Rapid trebuie să fie o societate sănătoasă din punct de vedere financiar.

„Accederea în play-off şi câştigarea Cupei României sunt două obiective pe care le putem îndeplini în viitorul sezon. Rapid trebuie să fie o echipă implicată în lupta pentru titlu, care îşi facă fanii fericiţi. Nu mă interesează doar să ne batem la campionat, ci mă interesează şi cum vom ajunge acolo. Pentru că Rapid nu trebuie să stea cu mâna întinsă. Nici la politicieni, nici la altcineva. Trebuie să fie o echipă sănătoasă din punct de vedere financiar“, şi-a început Şucu discursul.

Apoi, a explicat planul său pentru formaţia giuleşteană: „Vor fi linii de business clare, responsabilităţi clare, bugete. Sperăm să vindem 8.000 de abonamente. Sperăm ca firmele mari să fie alături de noi. Anul acesta, vom avea la dispoziţie aproximativ 7 milioane de euro ca buget. Vom încerca să generăm veniturile din liniile de business. Dacă nu vom reuşi, sumele respective vor trebui generate de către proprietari. Pentru sezonul 2023-2024, bugetul va fi de 10 milioane de euro, iar în sezonul următor va fi de 14 milioane. Obiectivele stabilite sunt pentru următorii doi ani, când sperăm să câştigăm şi campionatul“, a precizat noul acţionar al clubului, alături de Victor Angelescu. 

Urmează investiţii serioase în infrastructură

Noul acţionar al Rapidului a detaliat şi modul în care clubul se va dezvolta, în următoarea perioadă. 

„Vom avea o nouă bază, de 3,6 hectare. E fosta bază Constructorul. Vom avea un gazon ca cel de pe stadion şi va fi pentru echipa mare. Vom avea şi un teren pentru echipa de juniori, cu granule naturale. Tot ce facem aici şi la cealaltă bază e făcut din postura unui părinte. Copiii mei joacă la Rapid şi m-au umplut de entuziasm. Va exista şi baza sportivă Mobexpert, care va fi pentru sportul de masă. Vor fi 1.000 de copii. Avem 4 terenuri. Va fi o bază cu kinetoterapie, cu medicină sportivă. Şi părinţii vor avea o sală de sport. Asta e ideea de sport de masă. Va fi sub operarea Şcolii de Fotbal Rapid. Baza de sport de masă va costa 4 milioane de euro: 2 milioane de euro pentru teren şi 2 milioane amenajarea. La cealaltă bază, terenul a costat cam 3 milioane. Investiţia se ridică la 5,5-6 milioane“, a explicat Dan Şucu.

Structura acţionariatului la Rapid

*Victor Angelescu: 49.9%

*Dan Şucu: 49.9%

*Academia Rapid: 0.02%.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite