Rapid s-a calificat în turul trei preliminar al Europa League

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapid Bucureşti a învins din nou MyPa, scor 2-0, de această dată în manşa secundă a turului doi preliminar al Europa League şi avansează în turul trei preliminar al competiţiei unde va întâlni echipa olandeză Heerenveen. În tur, Rapid învinsese cu 3-1 în meciul disputat în Giuleşti.

Trupa lui Ioan Ovidiu Sabău a învins fără probleme, în deplasare, cu scorul de 2-0, pe finlandezii de la MyPa şi s-a calificat cu scorul general de 5-1 în turul trei preliminar al Europa League. Golurile partidei din Finlanda a fost marcate de Surdu (minutul 19) şi Ilijoski (minutul 42), care se află la primul gol în tricoul Rapidului.

Sabău a aliniat următoarea formulă de joc în meciul din Finlanda: Albuţ - Rui Duarte, Abrudan, Oros, Voicu - Teixeira, Milisavljevici, Grigorie, Ilijovski - Goga, Surdu. Rezerve: Drăghia, Walace, Bozovici, N. Grigore, Al. Coman, Ciolacu. De remarcat este că lotul deplasat de giuleşteni în Finlanda a fost format doar din 17 jucători.
„Am jucat pe teren sintetic, a fost foarte greu pentru noi să ne adaptăm, dar am reuşit să învingem să să ne calificăm lejer mai departe”, a spus Ioan Ovidiu Sabău la finalul meciului.
George Copos a fost rezervat în declaraţii, precizând că se va bucura dacă Rapid va elimina pe Heerenveen. „Sunt bucuros şi acum, dar mai bucuros voi fi după meciurile cu Heerenveen dacă îi vom elimina pe olandezi”, a declarat Copos.
Antrenorul lui Heerenveen, Marco van Basten, vorbeşte frumos despre Rapid înaintea dublei întâlniri dintre cele două echipe. „Rapid este o echipă bună şi trebuie să ne pregătim bine. Noi suntem în toiul pregătirilor, dar sunt încrezător că vom fi pregătiţi pe 2 august, când este prima manşă. Românii dispun în general de fotbalişti buni, tehnici, ca echipe poate nu se ridică la acelaşi nivel. Pentru jucătorii mei este o bună experienţă să joace în Europa, este o lecţie interesantă. Fotbalul în cupele europene este un pic diferit faţă de liga olandeză, deşi chiar aşa mari diferenţe nu sunt. În Liga Campionilor da, este cu totul altceva”, a spus Marco van Basten, conform Mediafax.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite