Rapid, zguduită din temelii: Reacţii după dezastrul care a lăsat echipa în afara Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mutu a trăit o decepţie pe finalul sezonului
Adrian Mutu a trăit o decepţie pe finalul sezonului

La un moment dat, formaţia bucureşteană părea că galopează spre câştigarea play-out-ului. Apoi însă, a venit o cădere incredibilă din cauza căreia s-a ratat şi locul 2!

Rapid a intrat, începând de astăzi, în vacanţă! Doar că vorbim despre o vacanţă amară, având în vedere că giuleştenii ar fi preferat să mai joace două partide, cele pentru calificarea în Conference League.

Anunţul Ligii Profesioniste de Fotbal, despre care Adevărul a scris aici, a spulberat însă speranţele Rapidului la o prezenţă în cupele europene. Imediat, au curs reacţiile, atât antrenorul Adrian Mutu, cât şi patronul Victor Angelescu, ultimul în dialog cu Digi Sport, comentând acest rateu din finalul sezonului.

Ce a spus Adrian Mutu?

*Ar fi trebuit să ne zică şi nouă mai demult pentru că acum e uşor că am căzut pe locul trei... dar până acum am condus în play-out... 

*Din păcate, nu merităm barajul cu atitudinea asta. N-am arătat în ultimele meciuri că merităm în Conference League sau barajul măcar.   

*Prefer să am vacanţă mai mult, să-mi pregătesc sezonul care vine mult mai bine şi sa dăm totul în sezonul care urmează decât să mă duc cu o asemenea atitudine şi să ne facem de râs în Conference League.

Inaugurare stadion Giuleşti - Victor Angelescu - 26 mar 2022 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ce a spus Victor Angelescu?

*N-am reacţionat cum trebuie, până la urma a fost un sezon bun, ne-am îndeplinit obiectivul şi acum ne facem calcule pentru sezonul următor. Nu pot să zic neapărat lipsă de experienţă, asta e, n-am jucat ceea ce trebuie pentru a emite pretenţii pentru Europa, ne vom pregăti pentru sezonul următor.

*Am primit o notificare şi ni s-a spus că n-avem şanse (n.r. – de a merge la baraj), dar, oricum, ar fi trebuit să câştigăm cu Mioveni. Sunt amărăt din cauza meciului cu Mioveni, pentru că ar fi trebuit să câştigăm.

*E clar că suntem echipa mai bună, dar n-am putut să ne concentrăm, cred că presiunea şi-a spus cuvântul într-un mod negativ. Acum, vom lua o mică pauză şi vom pregăti următorul sezon.

Liga I, play-out, etapa a 9-a

Vineri

Chindia – Gaz Metan 3-0 

Dinamo – UTA 1-1

Luni

„U“ Craiova – Sepsi 0-5

Mioveni – Rapid 3-2

Clinceni – Botoşani 0-4

Clasament

1. Sepsi 42p

2. Botoşani 41p

3. Rapid 39p

4. „U“ Craiova 34p

5. UTA 33p

6. Mioveni 31p

7. Chindia 26p

8. Dinamo 23p

9. Clinceni -13p*

10. Gaz Metan -38p*

*Clinceni a pierdut 20 puncte, iar formaţia din Mediaş a fost penalizată cu 42 de puncte. Ambele grupări au fost sancţionate din cauza datoriilor. 

**Locurile 9 si 10 retrogradează direct. 

***Urmează barajele pentru menţinere / promovare în Liga I: Concordia Chiajna – Chindia şi U Cluj – Dinamo. Primele manşe se vor juca la 21 mai. Meciurile retur se vor disputa la 29 mai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite