Răsturnare şocantă de situaţie: România - Norvegia, ca şi anulat! Anunţ devastator pentru nordici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Erling Haaland şi colegii săi sunt plasaţi, deocamdată, în izolare
Erling Haaland şi colegii săi sunt plasaţi, deocamdată, în izolare

Norvegia arată că la ei regulile sunt reguli, chiar dacă respectarea lor va aduce consecinţe grave, în cazul de faţă, sancţionarea drastică a naţionalei de fotbal şi pierderea unor meciuri la masa verde.

UPDATE 23.10 - Jurnalistul norvegian, Øyvind Herrebrøden, a dezvăluit pentru Adevărul că UEFA a înştiinţat deja presa din această ţară că meciul cu România a fost anulat! 

Mai multe detalii, aici!

--------------------------------

ŞTIREA INIŢIALĂ

România - Norvegia, confruntare din etapa a 5-a a grupelor Ligii Naţiunilor şi programată pentru duminică (ora 21.45, PRO TV) pe „Arena Naţională“ generează o situaţie incredibilă. Unică în Europa, de fapt!

Erling Haaland şi colegii săi ar fi trebuit să decoleze, astăzi, de la Oslo cu destinaţia Bucureşti. Aici, ar fi fost doar o prima oprire pentru meciul de duminică. Pe 18 noiembrie, urma o altă întâlnire, tot din grupele Ligii Naţiunilor, tot în deplasare, de această dată, în Austria.

Doar că, spre surprinderea tuturor, zborul spre Bucureşti s-a anulat! Şi apoi şi antrenamentul oficial de pe „Arena Naţională“. dar şi conferinţa dinaintea partidei! 

Motivul? Căpitanul echipei, Omar Elabdellaoui, a fost depistat cu COVID-19. El a fost deja scos din lot şi izolat. Doar că, potrivit normelor sanitare din Norvegia, toţi jucătorii Norvegiei şi cei din stafful tehnic sunt consideraţi contacţi ai lui Elabdellaoui. Şi trebuie să fie izolaţi în următoarele 10 zile! Ceea ce înseamnă că, dacă nu s-ar face o excepţie de la regulă, adio partidele cu România şi Austria! Ambele vor fi pierdute la masa verde, cu 3-0! Iar asta ar fi, de fapt, cea mai mică dintre problemele Norvegiei care, aşa cum a avertizat şi şeful federaţiei, riscă sancţiuni dure din partea UEFA pentru neprezentare la meciuri.

Într-o primă fază, s-a spus că, după o şedinţă la care au participat oficiali ai Ministerului Sănătăţii şi şefii federaţiei de fotbal, naţionala a primit undă verde pentru a zbura, mai întâi, spre Bucureşti, iar apoi spre Viena. S-a dovedit a fi însă o informaţie falsă!

„Meciurile ar fi ilegale aici, în Norvegia“

Iar în acest moment, situaţia e disperată pentru norvegieni, potrivit presei din această ţară. Digi Sport, care a citat TV2.no, a preluat o declaraţie dată de ministrul Sănătăţii din Norvegia din care reiese că meciurile cu România şi Austria nu se vor disputa pentru că ar încălca normele sanitare stabilite de autorităţile din Oslo!

„Meciurile care urmau să se joace în România şi în Austria ar fi fost ilegale aici, în Norvegia. Cu planul de călătorie care ne-a fost prezentat, plecarea din Norvegia a echipei naţionale ar fi fost într-o zonă gri. Un lucru este clar, oamenii care au intrat în contact cu o persoană bolnavă de COVID-19 trebuie să stea în izolare 10 zile. Sper ca cei din fotbal să înţeleagă că, dacă ei nu respectă aceste norme, încrederea populaţiei în aceste norme o să scadă. N-ar fi corect ca echipa naţională să facă această deplasare“, a declarat Bent Hoie, ministrul Sănătăţii din Norvegia.

Alfie

Haaland senior: „E jenant ce se întâmplă“

Această situaţie incredibilă, nemainîntâlnită în vreo altă ţară, a declanşat reacţii dure, inclusiv în Norvegia. Potrivit nettavisen.no, fostul internaţional, Alfie Haaland (foto), care e tatăl lui Erling, marea vedetă a Norvegiei, consideră că autorităţile de la Oslo dau dovadă de exces de zel.

„E mare păcat pentru naţionala Norvegiei. Cred că situaţia a fost gestionată prost de către autorităţile medicale, au pus federaţia într-o situaţie imposibilă. E jenant. Fotbaliştii norvegieni pot pleca de acasă în alte ţări, dar n-au permisiunea să meargă în România, cu o cursă charter, e jenant. Situaţia asta poate duce la pierderea unui meci şi diminuarea şanselor de calificare la Mondial. E exagerat, UEFA are un protocol pe care îl urmează, jucători infectaţi au mai fost şi în alte ţări. Am văzut meciuri amânate la noi în campionat doar din cauza unor suspiciuni. În Norvegia se urmează alte reguli, care sunt imposibil de implementat“, a tunat Alfie Haaland.

FRF, în ceaţă

Nici măcar Federaţia Română de Fotbal (FRF) nu ştie dacă, totuşi, norvegienii vor veni la Bucureşti, pe ultima sută de metri.

„N-avem încă veşti despre vreo modificare privind situaţia delegaţiei norvegiene, e încă la hotel şi aşteaptă, la rându-i, o modificare de poziţie din partea autorităţilor de la Oslo. Până când ştim clar ce se întâmplă cu partida de mâine (n.r. - duminică), noi ne facem treaba şi ne antrenăm pentru revanşă!“, e varianta FRF.

În tur, la Oslo, Norvegia a învins România, scor 4-0.

Liga B a Naţiunilor, grupa 1

1. Austria 4 3 0 1 6-4 9

2. Norvegia 4 3 0 1 11-3 9

3. România 4 1 1 2 4-8 4

4. Irlanda de Nord 4 0 1 3 2-8 1

Programul echipelor naţionale din luna noiembrie

*11 noiembrie: România – Belarus 5-3 (amical) – Ilie Oană, Ploieşti

*15 noiembrie: România – Norvegia (Liga Naţiunilor) – 21.45, Arena Naţională, Bucureşti

*17 noiembrie: România U21 – Danemarca U21 (Preliminarii Euro 2021) – 20.30, Ilie Oană, Ploieşti

*18 noiembrie: Irlanda de Nord – România (Liga Naţiunilor) – 21.45, Windsor Park, Belfast

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite