Răzvan Burleanu, mesaj clar: A anunţat când va fi decis viitorul lui Edward Iordănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Burleanu

După mai multe săptămâni în care şeful FRF s-a „ascuns“ după comunicate puse pe site-ul federaţiei, astăzi, el a ieşit în faţa reprezentanţilor presei, cu ocazia Comitetului Executiv.

România l-a numit pe Edward Iordănescu (44 de ani) în funcţia de selecţioner, la finalul lunii ianuarie, şi îl poate schimba după ultimele două partide din Liga Naţiunilor, în luna septembrie! 

S-a ajuns aici pentru că, spre deosebire de László Bölöni (69 de ani), Iordănescu jr a acceptat obiectivul intermediar impus de federaţie, înaintea preliminariilor pentru Euro 2024. Vorbim despre o clasare pe unul din primele două locuri în grupa din Liga Naţiunilor. Deocamdată, după patru din cele şase etape în această competiţie, România ocupă ultima poziţie în grupă.

Chiar dacă Mihai Stoichiţă, şeful Comisiei Tehnice, a lăsat de înţeles că Edi poate continua, indiferent de ce va face în Liga Naţiunilor, astăzi, şeful federaţiei, Răzvan Burleanu (37 de ani), a avut un alt discurs. Şi, potrivit Digi Sport, a subliniat că actualul selecţioner poate fi demis după Liga Naţiunilor.

Ce a spus Răzvan Burleanu?

*Pe ordinea de zi am avut şi raportul directorului tehnic, Mihai Stoichiţă, şi al selecţionerului Edward Iordănescu, cu privire la activitatea loturilor naţionale. Pentru săptămâna viitoare a fost convocată o şedinţă a Comisiei Tehnice, unde va fi prezent şi selecţionerul primei reprezentative. Acesta va prezenta un raport de activitate, dar şi propunerile de intervenţie. Va fi şi un raport al selecţionerului de la Under 19.

*L-am asigurat pe Edward Iordănescu de toată susţinerea noastră în ceea ce priveşte acest proces de reconstrucţie la nivelul primei reprezentative. Ne-am asumat nişte obiective mult mai mari.

*Am agreat ca, la finalul lunii septembrie, să avem o nouă întâlnire de Comisie Tehnică, unde va avea loc un nou raport de activitate. Atunci, se va lua o decizie în ceea ce priveşte continuarea contractului cu Edi Iordănescu sau nu.

*Avem nevoie să avem un selecţioner care crede că această echipă naţională poate fi reclădită, care poate să contribuie la rezultate mai bune. Avem nevoie şi de rezultate.

*Că să fiu sincer, cred că e mai bine că s-a întâmplat acum, în Liga Naţiunilor, ca să identificăm toate zonele de intervenţie pe care trebuie să le acoperim.

România, în Liga Naţiunilor, ediţia 2022-2023

*4 iunie: Muntenegru – România 2-0

*7 iunie: Bosnia – România 1-0

*11 iunie: România – Finlanda 1-0

*14 iunie: România – Muntenegru 0-3

*23 septembrie: Finlanda – România

*26 septembrie: România – Bosnia

Liga B a Naţiunilor, grupa a 3-a

1. Bosnia 4 2 2 0 6-4 8

2. Muntenegru 4 2 1 1 6-3 7

3. Finlanda 4 1 1 2 5-5 4

4. România 4 1 0 3 1-6 3

Locul 1 promovează în Liga A, iar locul 4 cade în Liga C.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite