Răzvan Burleanu, noul preşedinte FRF. Cine este omul care îl înlocuieşte pe Mircea Sandu după 24 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu este cel mai tânăr preşedinte pe care l-a avut FRF vreodată
Răzvan Burleanu este cel mai tânăr preşedinte pe care l-a avut FRF vreodată

Răzvan Burleanu a câştigat duelul cu Vasile Avram pentru fotoliul de preşedinte FRF cu scorul de 112-59. Iată portretul unui conducător tânăr, venit parcă de nicăieri, care a furnizat o surpriză uriaşă.

Răzvan Burleanu s-a născut la Focşani, în 1984, iar începând de azi a devenit omul numărul 1 din fotbalul românesc! El e fiul fostului fotbalist de la FCM Bacău, Gheorghe Burleanu, jucător cu peste 300 de meciuri în Divizia A, între anii 1980-1990.

„Fotbalul a fost mereu la noi acasă datorită tatălui meu. La vârsta de şapte ani, m-am înscris la centrul de copii şi juniori al lui FCM Bacău. Pe lângă pregătirea sportivă din cadrul clubului de fotbal, de la 14 ani am urmat cursurile Şcolii de Arbitri. Am practicat arbitrajul până la vârsta de 19 ani. Abia odată cu practicarea arbitrajului am înţeles cu adevărat importanţa <<regulilor jocului>>. Am învăţat că nu există joc în afara regulilor jocului“, a povestit noul preşedinte FRF.

El e doctor în ştiinţe politice, iar din 2007 preşedintele Federaţiei Europene de Minifotbal. În 2012, a devenit preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, fiind votat în unanimitate, în această funcţie. Vorbeşte fluent franceza, engleza şi rusa.

A avertizat din octombrie 2013 că Gică Popescu nu va ajunge preşedinte

Chiar dacă jocurile păreau făcute pentru ca „Baciul“ să devină urmaşul lui Mircea Sandu la federaţie, Răzvan Burleanu a avertizat, încă din octombrie 2013, că acest lucru nu se va întâmpla. 

„Gică Popescu nu e o soluţie pentru FRF, el e acuzat de evaziune fiscală. Cum poate fi un astfel de om preşedinte de federaţie? Şi-a dat demisia de la UEFA pentru a putea candida la alegerile pentru şefia FRF. Adică nu a fost bun pentru UEFA şi e bun pentru FRF. Sunt lucruri halucinante! Domnul Gheorghe Popescu s-ar putea să fie un Fenechiu al fotbalului românesc dacă va câştiga alegerile şi apoi va fi condamnat. Asta ne-ar mai lipsi!“, a declarat Burleanu pentru „Adevărul“.

De ce a candidat?

Tot atunci, Răzvan Burleanu a explicat de ce s-a hotărât să se implice în alegerile FRF din postura de candidat.

„Voi candida pentru că vreau să schimb ceva, pentru că îmi doresc să revitalizez fotbalul românesc. Preşedinţia FRF e una dintre cele mai importante funcţii din sportul românesc. Am primit semnale din partea oamenilor de sport care m-au sfătuit să candidez. Vârsta şi rezultatele pe care le-am obţinut până acum mă recomandă să devin preşedinte FRF“, a adăugat Burleanu.

Rămâne de văzut cum va colabora el cu Mircea Sandu, în condiţiile în care „Naşul“ a fost numit, azi, preşedinte de onoare la FRF.

„Mircea Sandu e rupt de realitatea fotbalului românesc, dar şi de cea europeană, chiar dacă e membru în Comitetul Executiv al UEFA. El conduce fotbalul românesc, dar nimic nu se vede în urma lui. FRF e condusă gerontocratic (n.r. sistem de guvernare în care puterea aparţine bătrânilor), de oameni care nu nu acceptă să plece, deşi conduc fotbalul românesc de 24 de ani. Ei nu înţeleg că FRF nu e instituţia lor, ci e instituţia noastră, a tuturor românilor. Mircea Sandu trebuie să plece, să lase locul altcuiva!“, a anunţat Burleanu.

Mâine, aştept pe birou demisia domnului Adalbert Kassai! Prima declaraţie dată de Răzvan Burleanu în calitate de preşedinte FRF  

29

de ani are Răzvan Burleanu, care e cel mai tânăr preşedinte FRF din istoria fotbalului românesc

CITIŢI ŞI:

Mircea Sandu şi-a schimbat radical discursul. Cum s-a transformat Răzvan Burleanu dintr-un „minicandidat“ în „cel mai bun preşedinte“

Vasile Avram a acceptat cu sportivitate înfrângerea din duelul cu Burleanu: „De azi înainte fotbalul va câştiga. Îi urez succes noului preşedinte!“

Răzvan Burleanu către Adalbert Kassai, după câştigarea alegerilor de la FRF: „Aştept pe biroul meu demisia dumneavoastră!“

Răzvan Burleanu, noul preşedinte FRF. Cine este omul care îl înlocuieşte pe Mircea Sandu după 24 de ani

Schimbări în conducerea FRF, după 24 de ani: Răzvan Burleanu l-a învins pe Vasile Avram şi a devenit preşedinte!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite