Reacţia selecţionerului Victor Piţurcă după ce  Lobonţ şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională: "Îi mulţumesc!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

Bogdan Lobonţ, unul dintre cei mai buni portari din istoria naţionalei, şi-a anunţat retragerea la de la prima reprezentativă.

Lobonţ a debutat în 1998, la un meci cu Liechenstein, şi a jucat ultima dată sub tricolor în turul barajului cu Grecia, 1-3 la Atena, când a fost şi căpitanul echipei. În total, el a acumulat 85 de selecţii la naţională şi a participat la turneele finale ale Campionatului European din 2000 şi 2008. Lobonţ (36 de ani) joacă din 2010 la AS Roma, unde este rezervă constantă, jucând în 22 de partide în patru ani, şi vrea să-şi încheie cariera la clubul capitolin. 

Retragerea lui Bogdan Lobonţ a fost comentată şi de Victor Piţurcă: “Am fost surprins de această decizie. Este un jucător cu care am colaborat formidabil. Obişnuiam des să vorbim la telefon diferite probleme. Probabil că s-a gândit mult înainte de a lua această decizie. Îmi pare rău de retragerea lui, cum îmi pare la fel de rău de retragerea oricărui fotbalist. La Bogdan, regretul e şi mai mare pentru că mi-a demonstrat de fiecare dată că este un profesionist desăvârşit şi un portar fantastic. Şi pe teren, şi în afara lui m-a ajutat şi şi-a făcut datoria excepţional. Probabil că a contat mult vârsta, dar şi faptul că, deşi este al treilea portar din lot, este foarte apreciat la Roma. Îi mulţumesc şi îi urez succes de acum înainte!" 

Declaraţia lui Piţurcă vine în contextul în care Lobonţ n-a fost convocat la ultima acţiune a naţionalei, 0-0 cu Argentina, iar în ultimul mandat al lui Piţi, început în 2011, Lobonţ a apărat în şase partide dintre cele 29 de meciuri jucate de naţionala României.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite