Reacţia lui Thierry Van Cleemput, belgianul creditat cu prima şansă să devină antrenorul Simonei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Thierry Van Cleemput, antrenorul rămas liber de contract după despărţirea de David Goffin, a fost zarit alaturi de Simona Halep la antrenamentul oficial de dinaintea partidei cu Serena şi a urmarit meciul din optimile Australian Open langa boxa rezervata staff-ului Simonei,

La scurt timp după terminarea meciului din optimi, jurnaliştii prezenţi la Melbourne au anunţat că Halep şi Van Cleemput vor începe o colaborare de probă, pe durata turneelor de la Doha (11-18 februarie) şi Dubai (18-25 februarie).

Abordat de reprezentanţii presei, antrenorul nu a avut nicio intenţie să elucideze misterul şi s-a abţinut de la comentarii la sfarsitul jocului.. "Inteleg ca e ciudat, dar nu vreau sa vorbesc despre acest subiect. Este inutil sa vorbesc acum. Lasati-ma putin timp. Situatia mea? Astept", a spus laconic Thierry Van Cleemput, la finalul meciului dintre Simona Halep si Serena Williams.

Potrivit news.ro, belgianul nascut la Binche l-a pregatit in ultimii cinci ani David Goffin, colaborare incheiata chiar saptamana trecuta dupa eliminarea tenismenului in varsta de 28 de ani de la Melbourne.

Sub bagheta sa, tenismenul belgian a castigat 4 turnee si a ajuns pana pe locul 7 in clasamentul ATP. De asemenea, in 2017 a disputat finala Turneului Campionilor, pierduta in fata bulgarului Grigor Dimitrov.

Inainte de startul colaborarii cu David Goffin, Thierry Van Cleemput a mai lucrat cu Olivier Rochus (1993-1997) si Steve Darcis (2011-2012), in timp ce in perioada 2002-2005 a fost in staff-ul echipei de Cupa Davis a Belgiei.

E casatorit, are doi copii si detine o afacere cu vinuri in tara sa natala.

Simona Halep a fost pregatita in ultimii 4 ani de Darren Cahill, iar la Australian Open 2019 il are in staff-ul ei pe antrenorul nejucator al echipei de Fed Cup a Roman

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite