Real Madrid, eşec istoric înainte de El Clasico! Ce spune Zidane despre înfrângerea cu Şahtior

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antrenorul Zinedine Zidane reacţionează în finala Champions League Real Madrid  Juventus  FOTO EPA / Andy Rain

Formaţia antrenată de Zinedine Zidane a fost personajul negativ în cea mai mare surpriză a primei etape a grupelor Ligii Campionilor, fiind învinsă pe teren propriu de Şahtior Doneţk

De 13 ori câştigătoare a Ligii Campionilor, Real Madrid a pornit cu stângul în noul sezon al celei mai importante competiţii fotbalistice la nivel de club. 

Miercuri seara, în prima etapă din Grupa B, madrilenii au pierdut, 3-2, întâlnirea cu Şahtior Doneţk, după un meci în care au fost conduşi la pauză cu 3-0 şi în care au avut un gol anulat de VAR în minutul 90+2.

Conform presei iberice, înfrângerea de miercuri seara a reprezentat şi un record negativ istoric pentru galactici, fiind primul eşec din istoria clubului suferit de Real Madrid la debutul într-o ediţie a Ligii Campionilor. De asemenea, o altă statistică care îi pune pe gânduri pe madrileni consemnează faptul că nicio echipă nu a reuşit să câştige trofeul după ce a început competiţia cu un meci pierdut.

Zidane şi-a făcut autocritica

La conferinţa de presă, antrenorul Zinedine Zidane a luat toată responsabilitatea eşecului cu Şahtior asupra lui. „Au fost un meci slab şi o seară proastă. Sunt antrenor şi este de datoria mea să găsesc soluţii, şi asta e ceea ce voi încerca să fac. În această seară nu am găsit una, dar sunt capabil să rezolv problema. Eu sunt responsabilul. Îmi pare rău pentru jucători, a fost un meci slab şi nu meritau asta. Un lucru bun e că am reacţionat în a doua repriză“, a spus francezul. 

Înfrângerea cu Şahtior Doneţk a venit cum nu se poate mai prost, fiind al doilea eşec consecutiv bifat de Real Madrid, după 0-1, tot pe teren propriu, împotriva lui Cadiz, în etapa a şasea din Primera Division. Zidane ştie că are foarte puţin timp la dispoziţie pentru a redresa situaţia, în condiţiile în care viitorul meci al madrilenilor este în acest weekend, împotriva marii rivale, Barcelona. „Ştim că ziua de sâmbătă va veni repede, trebuie să ne revenim, să pregătim meciul cu Barcelona cu cea mai mare concentrare şi să avem o evoluţie foarte bună, pentru că suntem capabili de acest lucru“, a mai spus francezul.

Echipa lui Messi a lăsat impresia că a trecut cu bine peste eşecul din ultima etapă din campionat, 0-1 cu Getafe, şi a făcut o demonstraţie de forţă în Liga Campionilor. Catalanii s-au distrat cu Ferencvaros, 5-1, după un meci în care au marcat două goluri, chiar dacă au jucat în inferioritate. 

Întâlnirea Barcelona - Real Madrid va avea loc sâmbătă, de la ora 17.00, şi va putea fi urmărită în România la Digisport, Telekom şi Look Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite