Real Madrid, victorie cu scandal în Liga Campionilor! Antrenorul Atalantei acuză: „Meciul a fost complet distrus”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
real Madrid

Sistemul de arbitraj asistat video (VAR) nu reuşeşte să elimine complet fazele controversate din fotbal, polemicile privind vicierea rezultatelor fiind încă prezente chiar şi la meciuri din Liga Campionilor

Echipa antrenată de Zinedine ZIdane a reuşit să iasă cu bine din deplasarea complicată de la Bergamo şi a învins, miercuri seara, 1-0, formaţia-gazdă, Atalanta, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

Din lotul echipei madrilene au lipsit nouă jucători, între care Sergio Ramos, Eden Hazard, Dani Carvajal şi Karim Benzema, dar misiunea oaspeţilor a fost mult uşurată de decizia controversată luată de arbitrul întâlnirii, neamţul Tobias Stieler, în minutul 17 al meciului. A fost momentul în care gazdele au rămas cu un om mai puţin pe teren, Freuler fiind eliminat uşor pentru un fault considerat din postură de ultim apărător. Gazdele au protestat degeaba, arbitrii din cabina VAR nu au întors decizia oficialului. În doar 10 oameni, Atalanta a rezistat dominării totale a Realului până în minutul 86, când Mendy a prins un şut splendid din afara careului mare. 

Antrenorul echipei Atalanta, Gian Piero Gasperini, a criticat vehement eliminarea din debutul meciului şi a considerat că arbitrul a distrus meciul. „Poate am fi pierdut oricum în faţa lui Real Madrid, dar cel puţin ni s-ar fi permis să jucăm. Nu ştiu care ar fi fost rezultatul, dar meciul a fost complet distrus de un incident care a fost judecat în mod excesiv. În retur, speram la un rezultat diferit şi, mai presus de toate, la un alt meci. Având în vedere modul în care a evoluat jocul, un rezultat cu 0-1 nu este chiar atât de rău, dar regretăm că nu ni s-a oferit ocazia de a juca“, a declarat tehnicianul.

Zinedine Zidane nu a comentat arbitrajul şi a preferat să îşi laude jucătorii pentru victoria obţinută. „Adversarii noştri au fost foarte puternici din punct de vedere fizic şi au jucat foarte bine în defensivă. E un rezultat bun pentru noi şi cel mai important este că am câştigat“, a spus francezul.

Chiar dacă spaniolii au prima şansă pentru calificarea în sferturi, returul de la Madrid nu se anunţă a fi unul uşor, iar Gasperini a ţinut să anunţe deja acest lucru. „Cred că avem şanse să întoarcem calificarea la retur. Şi este suficient să câştigăm la Madrid, nu avem la ce altceva să ne gândim”, a avertizat antrenorul. 

Tot miercuri seara, într-un alt meci din aceeaşi fază a Ligii Campionilor, Manchester City a bifat a 19-a victorie consecutivă în toate competiţiile. Băieţii lui Pep Guardiola au învins, în deplasare, pe Puskas Arena din Budapesta, echipa germană Borussia Monchengladbach, 2-0, prin reuşitele lui Bernardo Silva şi Gabriel Jesus.

Meciurile disputate miercuri au fost ultimele din prima manşă a optimilor de finală, una fără multe surprize. Rezultatele mai greu de anticipat au fost înregistrate săptămâna trecută şi au reprezentat înfrângerea categorică a celor de la Barcelona, 1-4, pe teren propriu, cu PSG, şi eşecul celor de la Juventus în Portugalia, în singura partidă din această fază a competiţiei în care s-a impus o echipă-gazdă, dar italienii pot întoarce uşor rezultatul la retur. 

Liga Campionilor, tur, optimi

16 februarie

Barcelona - PSG 1-4

Leipzig - Liverpool  0-2

S-a jucat la Budapesta

Meciurile retur sunt programate pentru 10 martie

17 februarie

Porto - Juventus 2-1

Sevilla - Dortmund 2-3

Meciurile retur sunt programate pentru 9 martie

23 februarie 

Lazio - Bayern München 1-4

Atl. Madrid - Chelsea 0-1

S-a jucat pe „Arena Naţională“ din Bucureşti

Meciurile retur sunt programate pentru 17 martie

24 februarie 

M’Gladbach - Man. City 0-2

S-a jucat la Budapesta

Atalanta - Real Madrid 0-1

Meciurile retur sunt programate pentru 16 martie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite