Recompensă supremă pentru Bianca Andreescu. Tenisul e pe piedestal în Canada, pentru prima dată în 84 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bianca Andreescu a fost desemnată sportiva anului 2019 în Canada.
Bianca Andreescu a fost desemnată sportiva anului 2019 în Canada.

Bianca Andreescu a fost desemnată sportiva anului în Canada, marcând astfel o nouă premieră: a devenit prima jucătoare de tenis care primeşte prestigiosul premiu Lou Marsh. Sportiva de origine română a fost recompensată după un sezon de vis, care i-a adus primul titlu de Mare Şlem al carierei, la US Open, dar şi debutul în Top 5 WTA.

Jurnaliştii canadieni au votat-o în unanimitate pe BIanca Andreescu. În peste opt decade, niciun jucător de tenis nu a câştigat acest premiu.

Bianca Andreescu a pierdut doar şapte partide în 2019, obţinând 48 de victorii. Ascensiunea ei a fost cu adevărat fulminantă: a început anul în afara Top 150 şi l-a terminat pe poziţia a cincea, cu trei trofee de calibru în cont şi peste şase milioane şi jumătate de dolari în cont, asta deşi, practic, reprezentanta Canadei a ratat complet sezonul de zgură, dar şi pe cel de iarbă.

Andreescu a adunat 31 de victorii în primele trei luni ale anului (contabilizând aici şi meciuri din calificări sau din serie WTA 125K). Bianca a câştigat primul titlu WTA al carierei la Indian Wells, după o finală memorabilă cu fostul lider mondial, Angelique Kerber şi patru victorii versus Top 20 începând din optimi. Efortul fizic şi-a pus însă amprenta, Bianca nemaireuşind să dispute decât un singur meci în următoarele patru luni, din cauza problemelor la umăr. În august, Andreescu a revenit în circuit cu o nouă victorie impresionantă, pe teren propriu, la Rogers Cup - turneu Premier 5 disputat la Toronto. Bianca şi-a desăvârşit capodopera cu o a doua victorie într-o lună într-o finală împotriva Serenei Wiliams, la US Open, aducând Canadei primul titlu într-un turneu de Mare Şlem, în proba de simplu.

Din păcate pentru fanii ei, Bianca Andreescu a încheiat anul 2019 cu o nouă accidentare, fiind nevoită să se retragă în meciul secund de la Turneul Campioanelor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite