Record fabulos pentru Barça

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţiile clubului FC Barcelona au câştigat în 2010-2011 cele mai multe trofee din istoria clubului într-un singur an competiţional. Catalanii au cucerit trofeele naţionale la fotbal, baschet, handbal şi futsal, singurul titlu de campioană pe care l-au ratat fiind cel de la hochei pe role.

Succesul pe care FC Barcelona l-a obţinut la sfârşitul lunii mai, pe Stadionul Wembley, în Liga Campionilor la fotbal, a fost cu siguranţă cel mai strălucitor moment din acest an pentru clubul blau-grana. Celelalte echipe profesioniste, handbal, baschet, futsal şi hochei pe role, nu au rămas însă datoare şi au contribuit din plin la un sezon aproape perfect pentru catalani. În total, cele cinci echipe FC Barcelona (toate poartă acelaşi nume indiferent de sport, titulatura FC devenind un adevărat brand) au adus 16 trofee, un record pentru un singur sezon, în istoria clubului.

„Doar" trei trofee pentru fotbal

Fotbal. După ce în 2009 au cucerit numărul maxim de trofee posibile, şase, fotbaliştii pregătiţi de Pep Guardiola au bifat, deocamdată, doar trei, Liga Campionilor, Campionatul şi Supercupa Spaniei, în sezonul recent încheiat. Singurul trofeu pe care l-au ratat este Cupa Spaniei, cedată în faţa marilor rivali de la Real Madrid. Barca are şanse să-şi mai adauge alte două succese, urmând să joace în august finala Supercupei Europei, cu FC Porto, pentru ca în decembrie să participe la Campionatul Mondial al Cluburilor din Japonia.

Handbal. Sportivii blau-grana au „copiat" performanţa fotbaliştilor şi au cucerit o nouă Ligă a Campionilor, cea de-a opta din istoria clubului, record al competiţiei. Aceştia s-au impus şi în campionat, dar şi în Cupa Pirineilor.

Baschet. Chiar dacă baschetbaliştii nu au mai reuşit să triumfe, ca în 2010, în Euroligă (echivalentul Ligii Campionilor), aceştia s-au impus în campionat, în Cupă, în Supercupa Spaniei, dar şi în campionatul Cataluniei.

Futsal. Aceeaşi salbă de trofee o au şi fotbaliştii în sală, în timp ce hocheiul pe role, foarte popular în Spania, a dus Barcelonei alte două trofee, Cupa Spaniei şi Cupa Europei.

16 trofee au cucerit echipele clubului FC Barcelona în sezonul recent încheiat.

Datorii mari, în ciuda succesului

Cu toate că la nivel sportiv toate secţiile clubului au înregistrat succese importante, iar victoriile fotbaliştilor au adus sume uriaşe în vistieria clubului, catalanii au ieşit pe minus după acest sezon. Potrivit unei analize făcute de cotidianul „El Mundo Deportivo", Barcelona a avut un deficit de 20 de milioane de euro. Salariile foarte mari, investiţiile şi datoriile sunt principalele cauze ale bilanţului negativ.

Click pentru a mări

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite