„Reghe“, lovit direct la buzunar: Arabii confirmă că i-au luat din bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Reghecampf va reveni în România, cel mai probabil, până la sfârşitul anului
Laurenţiu Reghecampf va reveni în România, cel mai probabil, până la sfârşitul anului

Oficialii clubului Al-Wasl Dubai au confirmat ceea ce „Adevărul“ a scris, încă de săptămâna trecută: din cauza pandemiei, au restructurat stafful tehnic şi au micşorat cheltuielile salariale. Acesta e şi motivul pentru care Reghecampf îşi pregăteşte revenirea la FCSB.

Laurenţiu Reghecampf s-a folosit de perioada petrecută în România pentru a demara operaţiunea revenirii la FCSB. Doar că, în stilul său caracteristic, a încercat să ascundă motivul din spatele acestei mutări.

„A venit la mine acasă şi mi-a zis: <<Oricând apelezi la mine, sunt prezent>>“, a povestit Gigi Becali, la Digi Sport, la 30 iunie. Bineînţeles, latifundiarul s-a arătat impresionat de loialitatea tehnicianului de 44 de ani şi de faptul că acesta e dispus să renunţe la petrodolarii arabilor, pentru a veni la FCSB. Ceea ce nu ştia Gigi Becali e că, din păcate pentru Reghecampf, petrodolarii s-au cam terminat în Emirate, din cauza crizei declanşate de coronavirus. Concret, „Adevărul“ a scris, săptămâna trecută, cum toate echipele din prima ligă au fost obligate să-şi reducă bugetul alocat pentru salarii, cu 40%! Asta deoarece precedenta ediţie a campionatului s-a anulat, când mai erau şapte etape de jucat, şi, drept urmare, s-au pierdut sume importante din drepturile TV şi din sponsorizări.

La o zi după ce „Adevărul“ a scris despre iminenta micşorare salarială, care îl aşteaptă pe „Reghe“, cei de la „Gazeta Sporturilor“ au notat că, de fapt, din acest motiv, trei dintre oamenii din stafful românului la Al-Wasl Dubai şi-au şi reziliat contractele cu gruparea din Emirate. Vorbim despre secunzii Toni Petrea şi Gabi Manu, dar şi preparatorul fizic, Thomas Neubert. Petrea ar fi trebuit să semneze cu arabii pentru 5.000 de euro pe lună, în condiţiile în care avea 10.000 până acum, în timp ce Manu ar fi încasat 2.500, în loc de 5.000. Amândoi au refuzat noile contracte şi au revenit în România. Petrea a şi fost deja numit antrenor principal la FCSB, unde va avea mai mult de 5.000 de euro lunar, cât ar fi încasat din acest sezon în Emirate. Şi Neubert a „aterizat“ la clubul patronat de Gigi Becali, unde acesta i-a oferit 10.000 de euro lunar. 

„Am redus cheltuielile, dar şi stafful“

Al-Wasl Dubai şi-a reluat antrenamentele în Emirate şi, cu acest prilej, directorul tehnic al echipei, Mohammad-Ali Al-Amri, a confirmat pentru ziarul local „Emarat Al-Youm“ că bugetul clubului a fost ajustat din cauza condiţiilor create de pandemia de coronavirus. „Am restructurat conducerea administrativă şi am redus atât numărul celor din staff, cât şi salariile, pentru a ne încadra în condiţiile actuale, impuse de criza coronavirusului“, a declarat Al-Amri. Spusele sale sunt confirmate şi de faptul că, deşi a pierdut doi secunzi, rămânănd fără Petrea şi Manu, „Reghe“ şi-a completat stafful doar cu unul, luându-l pe Basarab Panduru în Emirate. Fostul analist Telekom Sport va câştiga 7.000 de euro pe lună, la Al-Wasl.

În ceea ce îi priveşte pe foştii colaboratori ai lui „Reghe“, Petrea şi Neubert, aceştia aşteaptă acum revenirea şefului la FCSB. Reghecampf şi-a dat seama că nu mai e de stat în Emirate, în noile condiţii salariale, însă va căuta să încheie colaborarea cu Al-Wasl, nu imediat, pentru a nu fi obligat să plătească despăgubiri, ci, în timp, cu acordul părţilor. Mai ales că „Reghe“ n-are niciun motiv să grăbească rezilierea contractului, având în vedere că actualul sezon e, oricum, compromis pentru FCSB, iar următoarea ediţie a Ligii I va debuta, abia la mijlocul lunii august.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite