VIDEO „Regina“ Parisului: Ashleigh Barty a câştigat French Open după o finală de vis şi va urca spectaculos în ierarhia WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barty

Ashleigh Barty a câştigat finala competiţiei feminine de la French Open 2019 după un meci fără istoric, dominat de la un capăt la altul de australiancă, care va urca spectaculos în ierarhia WTA

Sportiva de 23 de ani a reuşit să-şi îmbunătăţească rezultatele de la un turneu de Grand Slam la altul: turul 3 la Wimbledon 2018, optimi la US Open 2018, sferturi la Australian Open 2019 şi acum titlul cucerit la French Open 2019.

Deşi a avut-o în faţă pe Marketa Vondrousova (38 WTA), care a avansat până în finală fără set pierdut, Barty n-a stat la discuţii cu cehoaica de 19 ani. În primul set, a spulberat-o, pur şi simplu, cu 6-1 în doar 29 de minute, iar apoi şi-a adjudecat victoria, luând şi setul doi, 6-3.

“Nu este doar rezultatul acestor ultime două săptămâni. Este rezultatul muncii depuse în ultimii doi sau trei ani împreună cu toată echipa mea. Am alături oameni extraordinari. Nu am cuvinte. Este incredibil, am făcut tot ce trebuia pentru a ajunge aici, dar este incredibil. S-au aliniat astrele şi am putut să joc cel mai bun tenis în cel mai bun moment. Nu am visat că voi fi aici, alături de acest trofeu”, a spus Barty, într-o conferinţă de presă.

Barty a cucerit primul titlu de Grand Slam din carieră, performanţă care o va propulsa pe locul 2 mondial, începând de luni, la doar 136 de puncte de liderul Naomi Osaka. E cea mai bună clasare din cariera lui Barty care a abordat French Open 2019 de pe locul 8 în lume. Învinsa ei din finală, Marketa Vondrousova, va înregistra şi ea un salt spectaculos, până pe locul 16 în lume.

De asemenea, este pentru prima dată după 46 de ani când o jucătoare din Australia câştigă turneul Roland Garros. Ultima data acest lucru s-a întâmplat în anul 1973 când Margaret Court câştiga la Paris o finală jucată cu Chris Evert.

Felicitări de la Simona

La puţin timp după terminarea finalei, Simona Halep a oferit prima reacţie după ce trofeul în posesia căruia s-a aflat în ultimul an a ajuns la jucătoarea din Australia. "Felicitări, Ashleigh Barty! Sunt atât de fericită pentru tine! Bucură-te de acest trofeu minunat", a scris Simona Halep pe contul official de Twitter.

Traseul lui Barty spre trofeul de la Roland Garros:

*Turul I: 6-3, 6-3 cu Pegula (72 WTA)

*Turul II: 7-5, 6-1 cu Collins (36 WTA)

*Turul III: 6-3, 6-1 cu Petkovici (69 WTA)

*Turul IV: 6-3, 3-6, 6-0 cu Kenin (35 WTA)

*Sferturi: 6-3, 7-5 cu Keys (14 WTA)

*Semifinale: 6-7, 6-3, 6-3 cu Anisimova (51 WTA)

*Finala: 6-1, 6-3 cu Vondrousova (38 WTA)

VEZI PUNCTUL DECISIV AL FINALEI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite