„Regina“ tenisului: Legendarul Wilander a explicat cine va câştiga Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mats Wilander, expert Eurosport
Mats Wilander, expert Eurosport

Suedezul care analizează turneele de Grand Slam pentru Eurosport şi-a ales deja favorita, în proba feminină de simplu, după partidele din turul I.

Seria fabuloasă realizată de Swiatek (1 WTA), cu 36 de victorii obţinute la rând, i-a adus, deocamdată, titluri la Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma şi French Open, plus două puncte pentru Polonia în „Billie Jean King Cup“. 

De remarcat că Iga a abordat al treilea Grand Slam al anului, fără a evolua înainte în vreun turneu de pregătire pe iarbă. Chiar şi aşa, a defilat în turul I, la Wimbledon (6-0, 6-3 cu Fett), iar Mats Wilander (57 de ani), cu şapte trofee de Grand Slam în palmares, o consideră deja mare favorită şi la All-England Club.

„Swiatek joacă mai repede decât o făcea, îşi asumă mai multe riscuri cu forehandul. Va fi foarte greu pentru orice adversară a Igăi să facă ceva, atunci când e în controlul punctului şi loveşte cu dreapta. E mare favorită să câştige Wimbledonul. Asta în ciuda faptului că n-are o experienţă deosebită pe iarbă. Dar ştie ce vrea când intră pe teren, respectă perfect planul avut. Cred că şi-a găsit o nouă motivaţie din a nu pierde, după această serie fantastică. Chiar dacă în meciul cu Fett, în unele momente, în setul secund, jocul nu i-a mers aşa cum ar fi vrut, a rămas foarte calmă. Swiatek va fi foarte greu de învins aici“, a spus Wilander pentru Eurosport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite