Replica lui Cozmin Guşă la atacul lui Marius Vizer: „Amestecă treburile într-un mod nepermis!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gusa

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a ţinut să îi răspunde lui Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, care a transmis că nu îl susţine la alegerile programate pentru 24 februarie

Într-un interviu acordat publicaţiei Bihoreanul, Vizer s-a pronunţat pentru o schimbare în judoul românesc, dând un semnal favorabil oponenţilor lui Cozmin Guşă.

De cealaltă parte, Cozmin Guşă admite că relaţia între ei bate pasul pe loc, dar menţionează că Vizer „amestecă lucrurile într-un mod nepermis”.

„Ca să nu fiu foarte serios pot să spun că sunt nişte copilării neconforme cu relaţia de prietenie veche pe care o avem. O relaţie veche pe care, recunosc, o avem într-un impas. Avem o treabă interpersonală unul cu celălat, dar care nu implică nici judo, nici Federaţia Română de Judo sau Federaţia Internaţională de Judo. Din acest motiv eu cred că el amestecă treburile într-un mod nepermis. Cum să rişti soarta unei federaţii pentru o ceartă între prieteni, care la un moment dat se va regla?

Şi ca să glumesc serios îi dă mâna să facă fel de fel de analize candidat unic pentru Federaţia Internaţională de Judo (IJF) şi pot să zic ceva ce nu i-am spus nici lui şi nici altora: la momentul alegerilor pentru candidaturile din anul acesta unii m-au rugat să-l contracandidez, dar am refuzat. Nu puteam să fac aşa ceva unui român şi unui prieten, chiar dacă eram certaţi.

Relaţii proaste ale IJF (n.r.: Federaţia Internaţională de Judo) cu Federaţia Română de Judo? Exclus! Avem relaţi foarte bune şi el ştie acest lucru. Avem relaţii extraordinare cu Uniunea Europeană de judo, despre care el ştie şi alături de care am început un proiect de judo în şcoli.

Îl consider pe Marius Vizer victima unei conspiraţii pe care aş fi pus-o la punct dacă am fi vorbit. Dar el e încăpăţânat, iar eu la fel. Asta-i viaţa! De ce zic conspiraţie? Pentru că cei care coordonează cu adevărat din echipa pe care o susţine el nu vânează altceva decât relaţia lui Vladimir Putin. Şi o să-mi dea dreptate că s-a înşelat. Sper să nu fie prea târziu”, a declarat Cozmin Guşă citat de ştiripesurse.ro.

Trei candidaţi înscrişi pentru conducerea Federaţiei

Alegerile pentru următorul mandat de patru ani la conducerea FR Judo vor avea loc miercuri, 24 februarie, la Poiana Braşov, unde este programată Adunarea Generală. Pentru cea mai importantă funcţie, cea de preşedinte, sunt trei candidaţi: Cozmin Guşă (actualul preşedinte, mai cunoscut pentru activitatea politică şi din mass-media), George Teşeleanu (om de afaceri, fost consul onorific al României la Ancona şi preşedinte al clubului Pantheon din Constanţa) şi Augustin Marian Paul (fost arbitru internaţional), principalele tabere conturându-se în jurul primilor doi.

Pe lângă Marius Vizer, în favoarea echipei lui George Teşelean s-au exprimat în ultimele zile mai multe voci cunoscute ale judoului românesc, precum Alina Dumitru, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing Mircea Frăţică, primul medaliat olimpic din istoria judo-ului românesc, Aurelian Fleisz sau Iulian Surlă, multimedaliaţi la judo kata, foştii campioni Alina Croitoru, Adrian Croitoru, Corina Căprioriu, Nicolae Constantin, Toma Mihalache etc.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite