Revoltă împotriva restricţiilor: „Nici animalele nu sunt tratate aşa!“. Gică Popescu, exploziv la TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Popescu a avut o atitudine fermă, în calitate de preşedinte al Viitorului
Gică Popescu a avut o atitudine fermă, în calitate de preşedinte al Viitorului

România e „paralizată“, în continuare, de coronavirus, iar lipsa unui plan de redeschidere, inclusiv în sport, a început să enerveze.

România vorbeşte, timid, despre reluarea campionatului după data de 13 iunie, dar restricţiile i-au dus pe toţi în pragul disperării, iar preşedintele Viitorului, Gică Popescu, a răbufnit, criticându-le vehement.

Deşi semnele sunt bune şi chiar şi preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, vorbea, săptămâna trecută, despre revenirea fanilor pe stadioane, România pare, în continuare, „paralizată“ de coronavirus. Dacă în viaţă de zi cu zi, s-au deschis, deocamdată, doar parcurile, cimitirele şi câteva muzee şi nu ştim, concret, ce va însemna etapa a doua a relaxărilor, şi în sport lipsa unui plan de redeschidere e la fel de evidentă. Şi, deja a început să enerveze! 

Echipele şi sportivii de performanţă şi-au reluat antrenamentele de la 15 mai, însă în izolare, cu mari restricţii. Abia de săptămâna viitoare, vor începe, teoretic, antrenamentele de grup pentru fotbalişti, cele normale, fără restricţii de contact. Până atunci însă, preşedintele Viitorului, Gică Popescu, a răbufnit într-o intervenţie la AntenaSport. „E groaznic să stai în catonament, să nu poţi să ieşi din camera de la hotel, să mănânci din caserolă, să nu poţi să te antrenezi decât în grupuri de patru, asta nu e activitate sportivă, ăsta e chin! Ei (n.r. - jucătorii) sunt, în primul rând, oameni şi trebuie trataţi ca oamenii, nu ca animalele. Cred că nici animalele nu poţi să le ţii trei luni izolate!“, a spus Gică Popescu, referindu-se la faptul că se doreşte rămânerea echipelor în cantonament pe o perioadă mai lungă!

Derogare din partea MTS

Gică Popescu e doar cel mai cunoscut personaj din Liga I care a vorbit, răspicat, despre ce se întâmplă acum în sportul românesc. La fel de revoltaţi sunt şi oficialii şi jucătorii celorlalte formaţii. De aceea, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a explicat că va încerca să obţină relaxarea restricţiilor, începând de săptămâna viitoare. „Urmează ca LPF să poarte discuţii cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii pentru o eventuală derogare privind regimul de cantonament în faza sesiunilor de antrenament colectiv. La momentul reluării competiţiei, cantonamentul jucătorilor şi persoanelor implicate în procesul de pregătire fizică a acestora nu mai este obligatoriu“, se arată în comunicatul LPF.

Ministrul vine doar cu estimări

Pe măsura trecerii zilelor, tot mai multe ţări europene permit reluarea meciurilor de fotbal, un sport care, potrivit studiilor efectuate în Danemarca, oricum, e de risc minim, fiind în aer liber şi cu contacte scurte între jucători, pe durata celor 90 de minute. În România însă, inclusiv acum, în ultima sa apariţie la Digi 24, ministrul Sporturilor, Ionuţ Stroe, a vorbit doar despre o estimare privind data reluării campionatului.

„Putem estima că, dacă evoluţia va fi una pozitivă, în 13-14 iunie vom avea Liga I repornită. Pe 1-2 iunie, vom organiza o conferinţă în care vom prezenta toate regulile pentru repornirea campionatului“, a spus Stroe. Acesta a explicat apoi cum arată planul gândit pentru fotbal. „Va fi un sistem foarte complex de reguli sportive şi medicale pentru această competiţie. Testarea pentru COVID se va face pentru echipe şi pentru toţi cei care participă cu 2-3 zile înainte de meci, la fel şi pentru ceilalţi oficiali, pentru arbitri, pentru delegaţi, observatori. Din păcate, în faza incipientă, competiţiile în România vor fi fără public“, a adăugat Ionuţ Stroe.

7,5 milioane de euro ar fi pierdut echipele din drepturile TV, dacă sezonul nu s-ar fi reluat.  

Datele disputării meciurilor rămase

-Iunie: 13/14 - 20/21 - 24/25 - 27/28

-Iulie: 4/5 - 8/9 - 11/12 - 18/19* - 22/23 - 25/26 - 28-29

-August: 1/2

*Se încheie play-off-ul, va continua play-out-ul

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite