Sport

articolul anterior articolul urmator

Revoltător: Un patinator rus le-a arătat americanilor degetul mijlociu la JO 2022 VIDEO

12
16 Feb 2022 17:54:15
Autor: Amir Kiarash
FOTO AP
FOTO AP

Asistăm la un război rece, la Jocurile Olimpice de la Beijing. Nu vorbim despre o metaforă legată de rivalitatea sportivă pe timp iarnă, ci la tensiunile existente între Statele Unite şi Rusia. Pentru că, din păcate, nervii sunt întinşi la maxim. Ceea ce se vede şi în arenele sportive.

Americanii trag din toate poziţiile în Rusia. Atât din motive politice, cât şi cele sportive. Cazul Valieva tocmai a declanşat încă un atac dur asupra Moscovei, în presa americană, după cum „Adevărul“ a scris aici.
 
Din păcate, această situaţie extrem de tensionată dă naştere la nişte momente cu adevărat revoltătoare. Pentru că ele se petrec, în cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing. Unde evenimentele ar trebui să fie despre Fair-Play şi decenţă. Nu e însă cazul. Dovadă e ceea ce a făcut rusul Daniil Aldoşkin (20 de ani).
 
După ce Rusia a învins Statele Unite, în semifinala probei de patinaj viteză, Aldoşkin a celebrat victoria, arătând degetul mijlociu. „Dedicaţia“ pentru rivalii americani a fost evidentă.
 
Şi mai trist decât gestul în sine e faptul că, ulterior, când emoţiile concursului s-au mai risipit, ruşii au minimalizat momentul care a făcut înconurul lumii.
 
*Daniil Aldoşkin (patinator rus): Îmi pare rău dacă am jignit pe cineva. Mi-am aruncat mâinile în aer… Aceasta e prima mea medalie, sunt primele mele Jocuri Olimpice.
 
*Alexei Kravţov (preşedintele Federaţiei Ruse de Patinaj): Emoţiile au ieşit la suprafaţă, n-a fost niciun mesaj cu subînţeles, în acest gest. Ne pare rău dacă cineva a perceput altfel această situaţie.
 
În finala probei, Norvegia a luat aurul, Rusia s-a clasat pe 2, iar podiumul a fost completat de Statele Unite.
 
VEZI GESTUL URÂT AL LUI ALDOŞKIN

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Jean Loret
16.02.2022, 18:18:32

Si? Imi amintesc dizertatia lui Seinfeld: si eu ar trebui sa ma simt jignit ca vad un deget? Degetul oricum nu ajuta, rusii o vor lua in toata mana, iar americanii au loc fest pentru deget, la cum ii mananca...

-3 (9 voturi)
Gelu Vlad
16.02.2022, 18:24:08

Gest reprobabil, dar tinand cont cui a fost atribuit, ..merge !😂

+4 (14 voturi)
Cristian Macovei
16.02.2022, 18:24:29

Sa-i bagi cele doua degete mijlocii in c.r lui nevasta-ta bolsevic raios!

+1 (17 voturi)
moftronix71
16.02.2022, 18:35:28

Cristian Macovei Haidi bre, tocmai voi ăștia cu Mhuie, faceți caz? Știți voi altceva decât Mhuie? Evident, nu știți. Patinatorul o fi acționat la nervi, văd că și-a cerut scuze. Ce atâta tam - tam pentru fleacuri.....Articolul nu ne spune nici măcar la ce probe a concurat.

-23 (25 voturi)
fact check
16.02.2022, 18:38:39

ne sifonam degeaba.... ...gestul a fost facut fanilor sai din Rusia, parintilor, colegilor, antrenorilor si conducatorilor iubiti: Latvrov si Phoot'in. Pana la umra...nu lor le dedici victoria? PS. bravo mai, Daniil, primele tale Olimpice! Si ultimele.

-1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările