Rezistă Simona? După ce a abandonat sufocată de căldură la Washington, românca a primit o veste proastă: va fi caniculă şi la Toronto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep. Foto: Profimedia
Simona Halep. Foto: Profimedia

După ce la precedentul turneu a fost nevoită să abandoneze din cauza căldurii sufocante, Simona Halep (16 WTA) a aflat că şi la turneul WTA 1000 de la Toronto va trebui să facă faţă caniculei.

Românca a fost întrebată în cadrul unei conferinţe de presă dacă se teme de temperaturile ridicate, însă s-a încurajat pe ea însăşi, dar şi pe fanii săi: „Când e foarte cald pe teren, rămân în joc, lupt pentru fiecare punct, pentru victorie! Acum îmi este mult mai uşor la antrenamente decât anul trecut, când am avut o accidentare serioasă”. Simo, în vârstă de 30 de ani, a mai precizat că îşi doreşte să profite de fiecare moment petrecut în circuitul de tenis profesionist şi că este curioasă să vadă cât de sus poate urca în clasamentul WTA.

În urmă cu câteva zile, Halep a acuzat o stare de rău, din cauza căldurii, şi nu a mai putut continua meciul cu Kalinskaya, chiar dacă medicul turneului de la Washington a intervenit prompt. După ce a consultat-o pe Halep, acesta a constatat că românca este deshidratată şi i-a transmis arbitrului de scaun Pedro Rodriguez că nu mai poate juca.

Fără Mouratoglou în tribună

Simona, cap de serie numărul 15, nu va fi însoţită la Toronto de proaspătul ei antrenor, Patrick Mouratoglou, cel care a pregătit-o în trecut pe Serena Williams. Ea a disputat primul antrenament pe tărâm canadian în compania jucătoarei Garbine Muguruza.

Simo are adversar mai uşor în primul tur, românca urmând să întâlnească o tenismenă venită din calificări. Dacă trece în turul doi, va da peste Shuai Zhang (40 WTA), iar mai departe, peste Anett Kontaveit. Pe cealaltă jumătate de tablou a turneului de la Toronto, marile favorite sunt Iga Swiatek (liderul mondial WTA), Ons Jabeur, Maria Sakkari, Belinda Bencic, Garbine Muguruza şi Naomi Osaka, jucătoare pe care Simo le poate întâlni abia în finală.

La Toronto urmează să participe şi britanica de origine română Emma Răducanu. Compatrioţii săi nu-şi mai pun speranţele în ea, după desele eliminări în fazele inferioare ale competiţiilor la care a participat în ultima vreme. Ba chiar au luat-o în râs, după ce au poreclit-o, după înfrângerea de la Washington, „Emily Flopuleanu“ (ceea ce s-ar traduce în română Emily Chix-uleanu).

Simona Halep a câştigat Rogers Cup în 2016 şi 2018, când competiţia a avut loc în oraşul Montreal (Toronto şi Montreal sunt, alternativ, gazde pentru Rogers Cup). Turneul din Canada începe astăzi
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite