Rezultat ruşinos la under 19: România, demolată de Austria la Mogoşoaia, 0-5!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Iovan, selecţioner la under 19. FOTO: Mediafax
Ştefan Iovan, selecţioner la under 19. FOTO: Mediafax

„Vrem să câştigăm grupa şi să ne calificăm la Campionatul European“, anunţa, în urmă cu câteva zile, Ştefan Iovan, selecţionerul României de la under 19. Primul meci de la Turul de Elită? 0-5 pe teren propriu cu Austria, o partidă în care un jucător de la Werder Bremen a marcat patru goluri în poarta stelistului Cojocaru!

Echipa României, din care au mai făcut parte Puşcaş (Inter Milano), Popadiuc, de la Ceahlăul, rapidistul Nicolae Vasile, sau dinamovistul Rotariu, a fost surclasată de reprezentativa similară a Austriei, în chiar primul meci de la Turul de Elită.

La pauza meciului jucat la Mogoşoaia, joi seară, oaspeţii conduceau cu 3-0, după trei goluri marcate de Grillitsch, două în finalul mitanului (6, 42, 44). 

Mijlocaşul ofensiv care evoluează pentru echipa de tineret a lui Werder a mai punctat o dată şi în partea secundă (53), iar tabela a fost închisă de rezerva Gschweidl (72), intrată pe teren cu 13 minute mai devreme. 

Din minutul 56, în naţionala under 19 a României a evoluat şi Cristi Manea, care a debutat în urmă cu câteva zile, la doar 16 ani, în naţionala mare.

În celălalt meci al grupei de calificare a 6-a, Rusia a învins Norvegia, scor 3-0.

Echipele de start: 

ROMÂNIA: 1. Cojocaru-cpt. - 2. Băjan, 6. Achim, 4. Răduţă, 3. N. Vasile - 10. Vînă, 18. Mitriţă, 5. B. Vasile - 7. Popadiuc, 9. Puşcaş, 11. Rotariu. Antrenor: Ş. Iovan.

Rezerve: 12. Petrariu - 8. Şerban, 14. Manea, 15. Dumitraşcu, 16. Marin, 17. Tudorie, 19. Păun

Austria: 1. Lucic - 13. Brandner, 4. Gugganig, 6. Lovric-cpt., 3. Rosenbichler - 18. Rasner - 20. Grillitsch, 8. Michorl, 11. Bytyqi, 17. Horvath - 9. Grubeck. Antrenor: A. Heraf.

Rezerve: 21. Casali - 5. Puchegger, 7. Gschweidl, 15. Sprangler, 16. Joppich, 19. Gosweiner

Turul de Elită este faza finală a preliminariilor pentru calificarea la Europeanul din Ungaria.

În această fază s-au calificat 27 de echipe, plus Spania, care a intrat direct în turul de elită. Au rezultat şapte grupe de câte patru echipe, iar echipele de pe primul loc se vor califica automat la Europeanul din Ungaria (19-31 iulie), alături de ţara gazdă. 

România găzduieşte cele şase meciuri din Grupa a 6-a (din care face parte). 

Partidele „tricolorilor mici“ se dispută la Mogoşoaia, iar celelalte trei la Buftea. 

Următoarele meciurile ale României

7 iunie

România – Rusia (18.30);

10 iunie

România – Norvegia (19.00).

Citeşte şi 

Probleme de lot la Under 19. Iovan a pierdut doi „stranieri“, din patru, înainte de startul Turului de Elită pentru calificarea la Campionatul European

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite