Rivaldo, dezvăluire după 17 ani: Cum a ratat Chivu un transfer la Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brazilianul Rivaldo, o legendă a clubului Barcelona
Brazilianul Rivaldo, o legendă a clubului Barcelona

Fostul Balon de Aur a vorbit pentru Betfair despre noul manager al Barcelonei, Ronald Koeman. Din păcate pentru fotbalul românesc, olandezul a preluat formaţia catalană, când nu mai avem jucători de nivel înalt.

În 2003, Ronald Koeman a fost aproape de a prelua funcţia de manager la Barcelona! Ceea ce n-a reuşit atunci, s-a întâmplat după 17 ani. Doar că, în 2003, ar fi avut posibilitatea de a-l lua şi pe Cristian Chivu pe „Camp Nou“, ştiind despre potenţialul acestuia după perioada petrecută de jucătorul român în fotbalul olandez.

„Sunt sigur că Cristian Chivu ar fi fost un transfer bun pentru Barcelona, pentru că Ronald Koeman a jucat într-un rol similar pe teren“, a spus Rivaldo.

„Astfel, ar fi ştiut mai bine decât alţii ce calităţi avea nevoie pentru a fi fundaş central. Românul a jucat la cluburi importante italiene (Roma şi Inter) şi a fost un jucător de top în anii petrecuţi acolo. Ar fi putut să se potrivească foarte bine stilului de joc de atunci al Barcelonei“.

Chivu a devenit, recent, antrenor deţinător de licenţa UEFA Pro, terminând cu succes cursurile de antrenorat, alături de alţi jucători celebri precum actualul manager al lui Juventus, Andrea Pirlo, sau Thiago Motta. Fostul jucător român e antrenorul echipei U18 a lui Inter în acest sezon.

E momentul potrivit pentru Koeman la Barcelona

„Cred că orice are momentul său la care să se întâmple şi chiar dacă a avut şansa asta în trecut, acum a venit cu multă experienţă acumulată în job-uri importante la diverse cluburi şi chiar şi echipe naţionale. Acesta ar putea fi momentul potrivit, pentru că acum este mult mai pregătit pentru marea provocare ce îl aşteaptă“, crede Rivaldo.

Rivaldo îşi doreşte să se implice la Barcelona

Rivaldo a vorbit pentru Betfair şi de o posibilă implicare a sa la Barcelona, odată cu alegerile pentru preşedintele clubului care se vor desfăşura în martie. La curent cu zvonurile privind potenţialii candidaţi, Rivaldo s-a arătat încântat de o colaborare pentru a-şi ajuta clubul de suflet.

„Momentan nu am fost contactat de nimeni, însă aşa cum am zis-o şi în interviuri din trecut, sunt mereu dispus să vorbesc cu oamenii şi eventual să colaborez într-un proiect viitor.

Ca mare fan al Barcelonei, sunt mereu dispus să ajut dacă abilităţile mele îmi permit. Aşadar, doar după ce aş purta o conversaţie cu un potenţial candidat aş putea să ştiu dacă pot ajuta“.

„Laporta este un candidat puternic pentru un al doilea său mandat“

Rivaldo e de părere că Joan Laporta ar putea fi o alegere bună pentru a conduce Barcelona, date fiind rezultatele obţinute de club în primul său mandat de preşedinte.

„Conform celor din presă, Joan Laporta ar putea fi unul dintre noii candidaţi, după ce a mai fost Preşedinte al Barcelonei între 2003 şi 2010. A fost o perioadă în care Barcelona a dominat fotbalul cu o echipă despre care încă se spune că e posibil să fi fost cea mai bună din istorie. Jucătorii din La Masia precum Xavi, Iniesta, Puyol sau Messi au contribuit la realizările acelor vremuri sub conducerea lui Laporta. Din acest motiv cred că este un candidat foarte puternic pentru un al doilea său mandat de preşedinte la alegerile din martie“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite