Rivaldo salută revoluţia de la Barcelona: Ce a spus după „cutremurul“ care a lovit clubul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brazilianul Rivaldo a încântat cu evoluţiile sale în tricoul Barcelonei
Brazilianul Rivaldo a încântat cu evoluţiile sale în tricoul Barcelonei

Formaţia catalană a pierdut, mai întâi, El Clasico, fiind învină de Real Madrid cu 3-1. Iar apoi a rămas fără preşedintele Josep Bartomeu şi întreg stafful administrativ.

Brazilianul Rivaldo (48 de ani) a fost printre cei mai buni jucători din istoria Barcelonei, club pentru care a evoluat, între 1997 şi 2002. Şi acum, după retragere, legendarul brazilian rămâne alături de fosta sa echipă.

Devenit, între timp, ambasador Betfair, Rivaldo e de părere că demisia lui Josep Bartomeu de la Barcelona e de bun augur pentru club. Fostul Balon de Aur a vorbit şi despre şansele clubului în Liga Campionilor, despre întâlnirea ratată dintre Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi, dar şi despre VAR – care a avut un impact în El Clasico.

Demisia lui Bartomeu este înspre binele Barcelonei

*Lipsa clarităţii în ce priveşte viitorul lui Bartomeu a cauzat o instabilitate mare la Barcelona, în ce priveşte direcţia clubului. În final, demisia sa devenise inevitabilă. Au existat atâtea voci critice, încât eu cred că a fost decizia potrivită pentru a rezolva situaţia şi pentru a permite clubului să meargă înainte.

*Sunt sigur că Bartomeu şi-a dorit ce e mai bun pentru club, însă demisia a fost o decizie bună pentru a scăpa de această situaţie. Clubul are nevoie de stabilitate şi trebuie să se concentreze din nou pe fotbal. Cu cât această criză continua mai mult, cu atât clubul ar fi avut de suferit. Acum putem să privim înainte şi să ne concentrăm pe fotbal.

Absenţa lui Cristiano Ronaldo reprezintă o veste bună pentru Barcelona

*Cristiano Ronaldo nu va fi prezent la confruntarea împotriva lui Lionel Messi şi, bineînţeles,  fiecare echipă pentru care a jucat i-a simţit absenţa când este accidentat sau suspendat.

*Situaţia nu stă diferit nici cu Juventus şi am putut vedea asta în ultimele săptămâni, clubul înregistrând două rezultate dezamăgitoare în Serie A.

*Absenţa sa este o veste bună pentru Barcelona, pentru că, în afară de calităţile sale, el cunoaşte foarte bine fotbalul spaniol, dar şi pe cel al Barcelonei. A marcat de multe ori împotriva lui Barça şi dacă ar fi jucat, sunt sigur că ar fi generat încredere şi motivaţie suplimentară colegilor săi de echipă în încercarea de a învinge Barcelona.

Îmi pot reproduce longevitatea

*Este păcat că nu-i vom vedea pe Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo jucând unul împotriva celuilalt, dar cred că se vor reîntâlni pe teren altă dată, sunt parte din echipele lor naţionale şi un meci amical sau la Cupa Mondială între Portugalia şi Argentina sunt posibile în viitor. Deci, să aşteptăm şi să vedem, dar bineînţeles că ar fi minunat să îi vedem pe amândoi faţă în faţă din nou.

*Un alt factor care mă face să am încredere în viitoare întâlniri între ei ar putea fi longevitatea lor. La fel ca mine, Messi şi Ronaldo par să se bucure foarte mult când sunt pe teren şi niciunul dintre ei nu are parte de multe accidentări, aşa că nu aş fi surprins dacă amândoi vor mai putea juca la 40 de ani. În cazul ăsta, sunt sigur că îi vom vedea din nou întâlnindu-se.

*Spre deosebire de majoritatea jucătorilor care s-au retras şi cărora li s-a făcut dor să joace  fotbal, eu am jucat până la limita mea, astfel încât nu mi-a lipsit prea mult fotbalul odată ce m-am retras. Cred că Messi şi Ronaldo pot face acelaşi lucru atâta timp cât picioarele lor îi susţin şi pot continua să ne uimească mai mult.

Barcelonei nu trebuie să-i fie teamă de Juventus

*Barcelona se va deplasa la Juventus în această seară şi nu cred că Ronald Koeman ar trebui să pregătească vreo strategie specială pentru acest meci, temându-se de adversar. Ar trebui să joace cu armele pe faţă.

*Sincer, poate că Juventus arată mai bine în acest moment, dar Barcelona este un club imens cu jucători buni şi, chiar şi atunci când lucrurile nu merg bine într-un meci, asta nu înseamnă că aşa va fi mereu.

*E important ca Barcelona să reacţioneze şi să caute să câştige, în special pentru a face uitată înfrângerea cu Real Madrid din weekend.

Nu văd Barcelona să ajungă prea departe în Liga Campionilor

*Barcelona a pierdut El Clasico cu Real Madrid cu 1-3 şi ce pot spune este că nu văd Barcelona din alte vremuri şi, sincer, nu le acord prea multă încredere acest sezon.

Cu tot respectul pentru club şi manager, cred că Barcelona nu arată încă suficientă chimie pentru a lupta pentru titlul Ligii Campionilor. Da, încă pot lupta pentru La Liga cu Real şi Atletico Madrid, deoarece încă mai au jucători minunaţi şi poartă echipamentul cu tradiţie imensă, dar nu sunt atât de încrezător în fotbalul european.

Am multe îndoieli cu privire la penalty-ul lui Sergio Ramos

*A existat o polemică cu privire la penalty-ul acordat de VAR echipei din Madrid în El Clasico şi, aşa cum am menţionat întotdeauna, sunt împotriva VAR, deoarece nu dă dovadă de coerenţă sau fermitate în deciziile sale.

*În acest caz, a fost greu să spunem dacă a fost penalty sau nu, dar am văzut multe alte greşeli din întreaga lume, inclusiv din Liga Campionilor, care nu ar trebui să apară.

*Scopul creării VAR a fost să reducem greşelile din meciuri, dar nu vedem atâtea decizii corecte pe cât ne aşteptam şi asta este un pic trist în opinia mea. Se pare că nu adaugă o mare valoare fotbalului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite