Robert Glinţă şi David Popovici participă la competiţia considerată Champions League în nataţia mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Glinţă şi David Popovici sunt cei mai în formă înotători români FOTO: digisport.ro
Robert Glinţă şi David Popovici sunt cei mai în formă înotători români FOTO: digisport.ro

Pe 26 august, la Napoli în Italia va începe International Swimming League, competiţie ce este considerată echivalentul Champions League în nataţie. Iar Robert Glinţă şi David Popovici sunt singurii români care participă la această competiţie a elitelor.

Ediţia din acest an a International Swimming League este a treia şi se va încheia în ianuarie 2022.  La Napoli vor concura 10 echipe alcătuite din cei mai buni înotători din lume la feminin şi masculin. Nu va lipsi cvintuplul campion olimpic Caeleb Dressel. Printre înotătorii de elită care vor participa la a treia ediţie a International Swimming League (ISL) vor fi şi doi români.

Campion european la 100 metri spate şi locul opt la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Robert Glinţă va fi vicecăpitanul Team Iron, ce reuneşte 20 de înotători şi 15 înotătoare.

Înotătorul David Popovici, locul patru la 200 metri liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo, va face parte din echipa New York Breakers, ce are în componenţă 16 înotători şi 13 înotătoare.

International Swimming League este un eveniment ce are loc în afara calendarului Federaţiei Internaţionale de Nataţie (FINA). Cele 10 echipe se vor confrunta în fiecare week-end până la începutul anului viitor, când va avea loc finala. Echipele vor concura între ele într-o serie de curse, fiecare aducând un anumit punctaj ce se va adăuga în dreptul echipei.

Premiile în International Swimming League se ridică la câteva milioane de dolari, iar proiectul început în 2019 a fost iniţiativa miliardarului Konstantin Grigorhin din Ucraina.

Vă mai recomandăm şi:

David Popovici: Sunt „fenomenul”, „regele”, „extraterestrul”. Aceşti termeni mă flatează, dar nu mă caracterizează

David Popovici, în mare vervă, la revenirea în ţară: Ce vrea să mănânce şi mesajul său pentru rivali

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite