Roger Federer, categoric: „Nu mă antrenez, nu are rost acum“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roger Federer, jucătorul cu cele mai multe trofee de Mare Şlem câştigate în tenisul masculin, a făcut o mărturisire surprinzătoare: nu se antrenează deloc în această perioadă, întrucât este convins că tenisul mai are mult de aşteptat până când va relua competiţiile oficiale.

Paradoxal, deşi lumea întreagă a fost cuprinsă parcă de isterie din cauza pandemiei, iar vocile autorizate ale tenisului l-au indicat chiar pe elveţian drept principalul perdant al suspendării tuturor turneelor din primăvara şi vara lui 2020 (cel puţin până la finalul lunii iulie), Roger Federer a părut degajat într-o discuţie recentă cu brazilianul Gustavo Kuerten, într-un live pe reţelele de socializare.

Federer va împlini 39 de ani pe 8 august 2020, însă pare împăcat cu ideea că va mai dura mult timp până când va fi nevoie să iasă din nou pe teren pentru un meci oficial. „Nu mă antrenez în această perioadă, pentru că, sincer, nu are rost să o fac acum. Sunt mulţumit de starea mea fizică, dar reluarea competiţiilor este departe după părerea mea. În acest stadiu al carierei mele, cred că este important să profit mental de această pauză, după ce am jucat atâta tenis. Nu îmi pot imagina arene goale. Sigur că putem juca şi fără spectatori, dar sper că totuşi circuitul se va relua aşa cum a fost, chiar dacă trebuie să mai aşteptăm puţin. Sau pe terenuri mai mari umplute doar pe jumătate“, a spus Federer.

Elveţianul nu este străin de tactica unui management lejer al resurselor sale: după ce în 2016 a ratat sezonul de zgură din cauza problemelor la genunchi, în 2017 şi 2018 a ales de bunăvoie să sară lunile de joc pe zgură pentru a-şi aduna puterile pentru un asalt mai hotărât pe iarbă. De asemenea, Federer a fost selectiv cu turneele incluse în program, iar pauzele luate nu au fost puţine. În acest moment, Federer nu pare dispus să se pregătească pentru un posibil restart al tenisului cu şanse mici de reuşită, ci mai degrabă aşteaptă o decizie fermă legată de reluarea competiţiei înainte de a-şi dedica timpul antrenamentelor. Împreună cu soţia sa, Mirka, Roger Federer are patru copii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite