Roland Garros forţează mâna autorităţilor: ce ţintă şi-a fixat preşedintele Federaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafael Nadal, la ceremonia de premiere de la Roland Garros. Foto: Getty Images
Rafael Nadal, la ceremonia de premiere de la Roland Garros. Foto: Getty Images

Preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis, Bernard Giudicelli, a anunţat că aşteaptă acceptul pentru ca 10.000 de fani să aibă acces la Roland Garros 2020, începând cu 27 septembrie.

Este deja o certitudine faptul că ediţia 2020 a turneului de la Roland Garros se va juca cu spectatori, între 27 septembrie şi 11 octombrie.

Potrvit presei internaţionale, preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis negociază acum la sânge, sperând să obţină dublarea numărului de spectatori acceptaţi de autorităţile din Franţa, de la 5.000, la 10.000 de oameni. Ministrul Sportului din Franţa, românca Roxana Mărăcineanu, declarase în urmă cu câteva zile: „În acest moment păstrăm limita de cel mult 5.000 de oameni, pentru că nu vorbim doar despre sport, ci şi despre evenimente culturale de mare amploare. Pe 11 iulie vom face însă o re-evaluare şi vom vedea, în funcţie de cum evoluează curba coronavirusului în Franţa“.

Turneul de la Roland Garros va programa şi calificări, ceea ce este un câştig pentru jucătorii din afara primei sute mondiale, comparativ cu US Open, având în vedere faptul că organizatorii americani vor doar meciuri pe tablourile principale, fără întreceri ale juniorilor şi fără tablou de dublu mixt. Oraşul New York va găzdui şi o competiţie pregătitoare de avergură, preluând locul turneului de la Cincinnati (22-28 august), apoi, începând cu 31 august se va da start-joc în turneul de Mare Şlem.


Toni Nadal, rezervat

Începând cu 13 septembrie va începe sezonul european de zgură principal, cu turneele de la Madrid, Roma şi Roland Garros. Calendarul e ticsit: asta ar însemna, de exemplu, că Rafael Nadal, deţinător al trofeului şi la US Open, dar şi la Roland Garros, ar avea de apărat într-o lună şi jumătate 5.360 de puncte.

Toni Nadal, unchiul şi fostul antrenor al jucătorului cu 12 titluri la Rolad Garros, a declarat că Rafael are rezerve în ceea ce priveşte calendarul competiţional. „Am vorbit cu el, era nehotărât. Noul calendar ATP mi se pare urât, îi dezavantajează clar pe Novak Djokovici şi pe Rafa. Este aproape imposibil să joci toate aceste turnee“, a transmis Toni.

520.000 de spectatori este recordul de audienţă stabilit anul trecut la Roland Garros
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite